Ljus belgisk ale

Bryggs huvudsakligen på pilsner- eller pale ale-malt, med wiener- eller münchenermalt för färg, kropp och komplexitet.
Färg/Utseende: 
Ljust halmgul till kopparfärgad. Köldgrumling är tillåten.
Bouquet / Arom: 
Doften ska vara utpräglat maltig och bör vara fruktig, men fruktigheten ska inte dominera. Låga till medelnivåer av humle, som kan vara blommiga eller kryddiga. Låga nivåer av fenoler kan förekomma. Diacetyl får inte finnas.
Smak: 
Ska inleda med en mjuk maltsötma som bör vara knäckig och lite nötaktig. Fruktig med en märkbar kryddighet. Humlearomen ska vara låg till icke-existerande. Låga nivåer av fenoler och återhållsam beska.
Munkänsla: 
Medium kropp.
Förebild: 
Palm Speciale, Dobbel Palm, De Koninck.
Källa: Svenska hembryggareföreningen keyboard_arrow_leftÖLTYPSDEFINITIONER
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.