Milk/Sweet Stout

Kortfattad karaktärsbeskrivning: 
Färg/Utseende: 
Djupt mörkt rödsvart. Kraftigt och hållbart skum.
Bouquet / Arom: 
Humlebeska skall balansera sötma utan att ge bidrag till smak eller doft.
Smak: 
Söt stout, även kallad cream stout eller milk stout, har en mindre rostad karaktär än klassisk irländsk stout. Mjölksocker kan användas vid buteljering för att ge en sötare smak. Maltsötma, choklad och karamellsmak skall dominera. Humlebeska skall balansera sötma utan att ge bidrag till smak eller doft.
Munkänsla: 
Kraftigare kropp än en dry stout.
Förebild: 
Samuel Adams Cream Stout OG 1 056 FG 1 018 4,7%.
Källa: Svenska hembryggareföreningen keyboard_arrow_leftÖLTYPSDEFINITIONER
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.