Oatmeal stout

Kortfattad karaktärsbeskrivning: 
Färg/Utseende: 
Färgen skall vara mörkt koppar till kolsvart.
Bouquet / Arom: 
Humledoft får förekomma men inte dominera mot det rostade och chokladiga. Få eller inga estrar.
Smak: 
I oatmeal stout används havre. Detta ger en mjuk och full smak utan att ha en sädeskaraktär. Rostad malt, karamell och chokladsmak skall ge ett mjukt öl som balanseras av en medium till hög beska. Humlesmak och doft får förekomma men inte dominera mot övrig smak. Fruktestrar på låg till medium nivå.
Munkänsla: 
Medium till stor kropp.
Förebild: 
Young’s Oatmeal Stout 5%, Broughton Ales Scottish Oatmeal Stout 4,2%, Samuel Smith Oatmeal Stout OG 1 050 5%, Jämtlands Oatmeal Porter.
Källa: Svenska hembryggareföreningen keyboard_arrow_leftÖLTYPSDEFINITIONER
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.