Porter

Porterklassen rymmer såväl den karamelliga svenska portern som de lite torrare London porter-varianterna.
Kortfattad karaktärsbeskrivning: 
Färg/Utseende: 
Brun till mörkt brun, med inslag av rött. Skall inte vara svart.
Bouquet / Arom: 
Humledoft från försumbar till märkbar. Mjukt maltig, aningen rostad med inslag av choklad, karamell och knäck. Lätt fruktighet i balans med de rostade tonerna.
Smak: 
Smaken är mjukt, maltigt, chokladig och lätt knäckig karamellighet. Sötma, som ej är kladdig, klart märkbar till tydlig. Tydlig rostad maltsmak som balanseras av mildare toner av mjölkchoklad. Fruktestrar bör finnas och skall vara i balans med den rostade karaktären samt humlebeskan. Humlesmak från försumbar till klart märkbar.
Munkänsla: 
Medium kropp.
Förebild: 
Carnegie Porter 5,5%, Youngs London Stout.
Källa: Svenska hembryggareföreningen keyboard_arrow_leftÖLTYPSDEFINITIONER
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.