Är en äkta pint på väg tillbaka?

EU-utträdet kan leda till en liten men viktig förändring för brittiska ölälskare. Den krona som infördes 1699 för att markera en pint kan nämligen vara på väg tillbaka.

Britterna gillar sina traditioner och givetvis sved det hos en del ölälskare när den klassiska brittiska kronan försvann från ölglasen 2007, då man i stället fick börja använda en CE-märkning som gäller inom hela EU.

Men när Storbritannien nu är på väg ur EU har frågan om kronan väckts på nytt. På sajten change.org har en britt vid namn John Davies startat ett upprop för att få tillbaka kronan. Han och många fler hoppas nu på en återgång till det klassiska brittiska sättet att markera en pint. Över 10 300 personer har skrivit på uppropet och nu återstår att se om frågan kommer att drivas vidare. För de som står bakom kampanjen verkar det i alla fall vara viktigt. Dudley Howard är en av de som skrivit under och han kommenterar frågan så här:

– Ju fortare vi återtar det brittiska, desto snabbare kan vi hålla våra huvuden, och våra pintglas, högt igen.

Vi gissar att det här inte är den fråga som premiärminister Theresa May lägger mest tid på just nu, men kanske kan det ändå bli en förändring med tiden. Britter gillar ju det brittiska.

Sweetwater 420 Extra Pale Ale

Amerikansk pale ale (APA)
LÄGG I ÖLKORG
191.40 kr för 6-pack

Harpoon Take 5 Session IPA

Session IPA
LÄGG I ÖLKORG
177.60 kr för 6-pack

Figueroa Mountain Mosaic Pale Ale

Amerikansk pale ale (APA)
LÄGG I ÖLKORG
215.40 kr för 6-pack
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.