Berömd flying beermaker landar i Brooklyn

Han har bryggt öl runt om i världen sedan 2010. Men nu är det dags för Brian Strumke att skapa ett eget bryggeri för sitt Stillwater.

Strumke hade först en karriär som DJ och där var hans artistman Stillwater. Det tog han sedan med sig in i ölvärlden, där hans produkter genom åren blivit mycket uppskattade. Han har bryggt öl på många olika platser och har bland annat gjort Tropic Thunder och Cocoa Cacao i samarbete med svenska Dugges.

Men nu är det dags att skaffa ett eget bryggeri också. I Brooklyn, New York sker satsningen och målet är att brygga öl där tidigt under nästa år.

– Det här är ännu ett steg. Jag har jobbat från ett kontor i Brooklyn de senaste åren så det var naturligt att satsa här, säger han.

När bryggeriet i Brooklyn står klart finns också en ambition att göra en liknande satsning i västra USA. Ölen som bryggs kommer att gå under varumärket Production.

I fjol landade Stillwaters produktion på cirka en miljon liter, vilket då var en ökning på 40 procent på ett år.

Brian Strumke's Stillwater Artisanal installerar eget bryggeri i Brooklyn för ölserien Production. Foto: Stillwater Artisanal

Bronx Banner

Kölsch
LÄGG I ÖLKORG
158.40 kr för 6-pack

Modern Times Black House

Porter & Stout
LÄGG I ÖLKORG
282.00 kr för 6-pack

New Belgium Voodoo Ranger IPA

India pale ale (IPA)
LÄGG I ÖLKORG
179.40 kr för 6-pack
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.