Concrete Beach Brewery fyller ett år
och kryssar vidare

Han brygger på nya platser nästan varje gång. Men ändå på ett och samma bryggeri. Nu är det ettårsjubileum för bryggeriet Concrete Beach Brewery på kryssningfartyget Carnival Vista.

Det var i juni i fjol som Colin Presby började att jobba som bryggare på kryssningsfartyget Carnival Vista. Ölen bryggs ofta under kryssningsturerna och det innebär att han i praktiken hunnit brygga öl i många olika länder. Det kommer ofta nyfikna resenärer för att följa processen.

Tre öl, Port Hoppin’ IPA, ThirstyFrog Carribbean Wheat och FriskyFrog Java Stout är stommen i bryggeriets utbud men det görs också en hel del andra experiment. Ölet säljs sedan i RedFrog Bar som finns ombord på Carnival Vista och även på ett par andra av företagets kryssningsfartyg.

– I höstas gjorde vi en 23 dagar lång kryssning tur och retur från Europa och då kom iden om att göra en pumpaöl. Under den kryssningen hann vi både brygga ölen och låta gästerna dricka den i baren, säger Presby till Forbes.

Att resa runt i världen har också gett honom perspektiv på craft beer i olika delar av världen. Han menar att medan USA och en del andra länder kommit långt när det gäller att sprida craft beer, så har det knappt börjat i andra länder.

Frågan är då vad som är den största skillnaden jämfört med att brygga i land. Presby konstaterar att det handlar om säkerthet.

– Jag har möjlighet att styra om mina bryggtider, framför allt när det är blåsigt. Jag vill inte ha 100-tals liter med kokande vätska när det gungar som mest, säger han.

Källa: forbes.com

Maui Hop Kine India Pale Lager

Imperial pils / India pale lager (IPL)
LÄGG I ÖLKORG
197.40 kr för 6-pack

Trinity Chilly Water

Porter & Stout
LÄGG I ÖLKORG
100.00 kr för 1

Mission Dark Seas Imperial Stout

Imperial porter/stout
LÄGG I ÖLKORG
275.40 kr för 6-pack
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.