Great Barrier Beer
initiativ som hjälper livet i Stora Barriärrevet

Stora Barriärrevet är hotat på grund av olika utsläpp i havet. Nu ska ett öl samla in pengar till ett projekt som jobbar med att rädda korallreven.

Kan öl vara räddningen för våra hav? Ja nu görs i alla fall en insats där pengar skänks för att rädda Stora Barriärrevet. Det är australiensiska Good Beer Company som står bakom delar av initiativet. Det handlar om ett socialt företag i Australien som samarbetar med olika bryggerier för att brygga öl och ge överskottet till olika miljöprojekt.

Ölet den här gången heter Great Barrier Beer och hälften av intäkterna går till organisationen Australian Marine Conservation Society. Där ska de användas för att försöka rädda Stora Barriärrevet.

James Grugeon är en av de drivande i Good Beer, och han tror mycket på konceptet. Han säger att allt fler människor vill veta historien bakom en produkt och miljön blir en alltmer viktig fråga för många.

Stora Barriärrevet ligger utanför Australiens nordöstra kust och är världens största område för korallrev. Precis som många andra områden i våra världshav har Barriärrevet varit hotat på grund av vår försämrade miljö. Nu är tanken att ölintäkterna i alla fall ska ge en del pengar till att rädda området.

The Good Beer Company är det senaste bryggeriet som deltar i kampen för att rädda Stora Barriärrevet. Foto: The Good Beer Company

North Coast Red Seal Ale

Amerikansk pale ale (APA)
LÄGG I ÖLKORG
22.90 kr för 1

Not For Sale Ale - Craft Lager

Modern stil
LÄGG I ÖLKORG
165.00 kr för 6-pack

Coronado Barrel Aged Old Scallywag

Barley wine
LÄGG I ÖLKORG
110.00 kr för 1
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.