Hon vill stoppa sexismen bland craft brewers

Jaega Wise är en av få kvinnliga huvudbryggare på Londons bryggerier. Nu kräver hon hårdare tag mot sexisitska bilder på öletiketter.

Wise är en av bara fyra kvinnliga huvudbryggare på de cirka 110 olika bryggerier som finns i Londonområdet. Nu höjer hon rösten och vill få till en förändring i kulturen runt vissa bryggeriers öletiketter och marknadsföring.

På Brewers Congress i London nyligen var hon en av talarna och krävde då att bryggerier med sexistiska etiketter skulle förbjudas frånatt delta på festivaler och mässor.

– Jag tror att det ganska snabbt skulle stoppa mindre bryggerier från att använda sådana etiketter och varumärken. Hon riktade också kritik mot branschens inställning i frågan.

– Vi ser och hör hur bloggare och pressen pratar om den här sexismen men jag skulle gärna vilja se några avgörande förändringen från brasnchen själv.
Irishtown och Dominion är två av bryggerierna som tidigare har kritiserats för sina etiketter, och italienska ölet Deep Throat fick tidigare i höstas en hel del kritik i sociala media för sin etikett där en kvinna har en majskolv i sin mun.

Källa: The Sun

Jaega Wise har tröttnat på de sexistiska öletiketterna och kräver förändring.

Harpoon IPA

India pale ale (IPA)
LÄGG I ÖLKORG
193.80 kr för 6-pack

Sweetwater 420 Extra Pale Ale

Amerikansk pale ale (APA)
LÄGG I ÖLKORG
191.40 kr för 6-pack

Figueroa Mountain Mosaic Pale Ale

Amerikansk pale ale (APA)
LÄGG I ÖLKORG
215.40 kr för 6-pack
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.