Kultöl drar in miljoner till Kaliforniens brandoffer

Ett lotteri anordnat av Russian River har blivit en succé. Så här långt har 200 000 dollar dragits in till de som drabbats av de svåra bränderna i Kalifornien.

Russian River var ett av de bryggerier som var hotat när bränderna rasade som mest. Det brann på flera håll i deras stad Santa Rosa, men bryggeriet klarade sig.

Nu har man samlat in en riktigt bra peng till de som drabbats av bränderna. Ett lotteri startades och där ska 14 vinnare lottas fram. De 14 kommer att få gå före i kön när nästa års version av det superhajpade ölet Pliny The Younger släpps i februari.

Lotteriet har dragit in 200 000 dollar och varje lott kostar 25 dollar. Det innebär att hela 8000 personer köpt en lott.

Russian Rivers lotteri har gett bra med pengar till de som drabbats av bränderna i Kalifornien. Foto: Pixabay

Pliny The Younger är Russian Rivers humlebomb som bara släpps en gång om året. Den rankas som ett av världens bästa öl och det brukar vara köer på flera timmar för att få ett smakprov av ölet. Den som har tur i lottdragningen slipper alltså den kön och har samtidigt bidragit till att hjälpa de som drabbats i brandkatastrofen i Kalifornien.

Även Pliny The Elder skänktes till räddningspersonalen. Foto: Russian River

Lagunitas IPA

India pale ale (IPA)
LÄGG I ÖLKORG
23.90 kr för 1

Karl Strauss Pintail Pale Ale

Amerikansk pale ale (APA)
LÄGG I ÖLKORG
221.40 kr för 6-pack

Pizza Port Swami's IPA

India pale ale (IPA)
LÄGG I ÖLKORG
273.00 kr för 6-pack
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.