Var finns bästa ölställena?
Del 2 – Europa och New York

Sommaren är den tid på året som vi reser allra mest. Dessutom smakar kanske en öl som allra bäst då också. Här är ölguider till fem av världens mest spännande ölstäder.

ANTWERPEN

Kulminator
Vleminckveld 32, Antwerpen
Ett av världens mest mytomspunna ölställen. Ganska trångt och ofta mycket folk, men här finns en av världens bästa ölkällare. Årgångsöl du inte kunde drömma om att hitta kan mycket väl vara tillgängligt här. Håll koll på öppettider bara, stället var stängt under en längre period i vintras då ägaren hade genomgått en operation.

´t Antwarps Bierhuyske
Hoogstraat 14, Antwerpen
Mysig bar med uteservering mot en av stadens centrala gågator. Ofta mycket folk men det brukar gå att hitta en plats. Bra utbud på såväl fat som flaska, här brukar det bland annat finnas St Bernardus 12 på fat.

Oud Arsenaal
Maria Pijplincxstraat 4, Antwerpen
Mysig bar med uteservering och en ganska mörk innedel. Ett helt okej utbud på fat och här kan du hitta en del kul överraskningar bland flaskorna.

Beer & Burgers Gollem
Suikerrui 28, Antwerpen
Bar och restaurang som kombinerar öl med hamburgare. 30 olika fat bör vara tillräckligt för att du ska hitta en favorit. Har också en hel del kul flaskor.

Billies Bier Kafeteria
Kammenstraat 12
En bar i två våningar som ofta har många besökare. Runt tio fatöl och en del flaskor. Mysigt ställe där det gjorts et bra val av de olika fatölen. Stängt på tisdagar, vilket är lite ovanligt. Bra trevlig service vilket alltid känns bra.

 

MANCHESTER

Port Street Beer House
39-41 Port Street, Manchester
En stor och modern pub som har koll på läget. Bra service oh bra ölutbud. Öl från en hel del spännande brittiska nya bryggerier brukar finnas tillgängliga och det här är ett ställe du inte bör missa i Manchester.

Marble Arch Inn
73 Rochdale Road, Manchester
En trevlig klassisk pub med stot fokus på öl från lokala bryggeriet Marble. God och öl bra service och det är svårt att inte trivas i den klassiska brittiska miljö som erbjuds. Kan bli trångt så kanske bäst att undvika besök på fredags- eller lördagskvällar.

Cafe Beermoth
40 Springs Garden, Manchester
Ett lite annorlunda ölställe med påkostad interiör och riktigt läckra öllamor i taket. 17 fatöl varav sju är cask. Ett bra utbud med fokus på nya spännande brittiska bryggerier. Värt ett besök, om inte annat för den spännande miljön.

Bar Fringe
8 Swan Street, Manchester
Något så ovanligt som en brittisk bar med belgiskt fokus. Bar Fringe var den första brittiska baren som kom med i Belgian Good Beer Guide. Här finns också förstås en del brittisk öl med fokus på cask.

Beermoth
70 Tib Manchester Street, Manchester
Riktigt bra ölbutik med massor av öl på en liten yta. Passionerade ägare guidar dig gärna för at hitta rätt öl att ta hem. Bra blandning av kul brittiska öl och spännande importade öl, bland annat från Sverige. Bästa ölbutiken i Manchester.

 

BAMBERG

Spezial Keller
Sternwartstrasse 8, Bamberg
Öl från bryggeriet Spezial och det brukar finnas en eller två varianter. Men hit går man mest av allt för en trevlig stämning och en fantastisk utsikt över Bamberg. Riktigt mysigt att sitta här en tidig kväll och se solen gå ner medan du dricker en god öl.

Mahrs Bräu
Wunderburg 10, Bamberg.
Så tyskt det kan bli. En bierstube med flera olika rum. Allt är i trä och du sitter på robusta trämöbler. Riktig god öl också, oftast finns det en del olika varianter av Mahrs öl att välja mellan.

Schkenkerla
Dominikaner Strasse 6, Bamberg
Kanske det ställe och bryggeri som allra mest förknippas med Bamberg. En turistfälla så det skriker om det, men samtidigt en möjlighet att få dricka deras berömda rököl från fat. Ofta mycket folk och ganska stökigt. Men faktiskt också ganska kul.

Cafe Abseits.
Podeldorfer Strasse 39, Bamberg
Ettölkafe som ligger en bit bort från de ovannämnda ställena. Mysigt fik med ett riktigt bra ölutbud, framför allt på flaska. Bra service, men lite ovanliga öppetider så håll koll.

Brauerei Fässla
Obere Koenigstrasse 19, Bamberg
En mysig bryggeripub som också har några rum för den som vill bo över. Serverar två eller tre av sina egna öl i en klassisk tysk ölmiljö. Ganska mysigt och granne med Brauerei Spezial som också är värt ett besök. Observera att Brauerei Spezial och Spezial Keller är två olika ställen.

 

BARCELONA

BierCaB
Muntaner 55, Barcelona
Ett riktigt bra ölställe som inte ska missas. 30 kranar med varierat och spännande utbud. Dessutom en intressant flasklista om nu det skulle behövas. Mysig lokal och bra service. Dont miss.

Mikkeller Bar Barcelona
Carrer de Valencia 222, Barcelona
Ni som varit på Mikkeller bar i andra städer kommer at känna igen er. Trevlig bar med en behaglig uteservering. En hel del kul öl med både Mikkeller och öl från andra bryggerierna

Garage Beer Co
C/Consell De Cent 261, Barcelona
Bryggeripub med fokus på öl från det egna bryggeriet. Bra utbud av sina egna öl och det är alltid kul att besöka bryggeripubar. Ganska trendig interiör och priserna är helt okej.

Cerveseria La Mes Petita
Carrer Diputaclo 30, Barcelona
Här finns en uteservering och det är tur. Stället är nämligen väldigt litet. Men fr du väl chansen att komma in är det ganska mysigt och ölutbudet är bra.

La Bona Pinta
C/ Diputacio 433
En ölbutik som också har en egen bar. Inte jättestort men en del bord och ett bra ölutbud. Priserna är helt okej och det går även att sitta utomhus. Värt ett besök.

 

NEW YORK

Blind Tiger
281 Bleecker Street, Manhattan
En fantastisk bar som alltid imponerar med sitt utbud på fat. Här hittar du ofta öl från hajpade bryggerier som Hill Farmstead. Mysig inredning och bra service. Men kanske inte lämpligt at gå hit en fredagskväll, då kommer det att vara riktigt fullt.

Rattle & Hum
14 East 33rd Street, Manhattan
Numera finns det två Rattle&Hum på Manhattan, det här är adressen till originalstället. 30-40 kranar och en del flaskor. Bra service och alltid god öl. Ett bra stopp efter Empire State Building kanske?

The Ginger Manchester
11 East 36th Street, Manhattan
Mörk bar som är ganska stor. Alltid spännande fatöl och en del öl från lokala bryggerier som du inte ser på så många andra ställe. Bör inte missas. Ligger dessutom nära Rattle&Hum.

Törst
615 Manhattan Ave, Brooklyn.
Modern bar med lite modernare touch än tidigare ställen. Bra utbud på fat och flaska och här är det ganska ofta events som drar massor med folk. Värt ett besök.

Other Half Brewing Co
195 Centre Street, Brooklyn.
New Yorks kanske bästa bryggeri har förstås sitt eget provningsrum. Mysigt men väldigt litet. Foks på sin egen öl och det är nästan alltid riktigt gott. Undvik dock att hamna här de dagar som de släpper nya öl om du inte vill köa i 4-5 timmar.

Aecht Schlenkerla Rauchbier - Märzen

Mellanmörk lager
LÄGG I ÖLKORG
26.90 kr för 1

De Koninck APA

Belgisk ljus ale
LÄGG I ÖLKORG
128.40 kr för 6-pack

Bronx American Pale Ale

Amerikansk pale ale (APA)
LÄGG I ÖLKORG
161.40 kr för 6-pack
close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.