Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Baird Brewings – Japans allra bästa bryggeri

Med sitt motto “Balans, Karaktär, Komplexitet” har Baird Brewings tolkningar av klassiska amerikanska, brittiska, tyska och belgiska stilar sakta men säkert vunnit ölälskares hjärtan både i Japan och världen runt och idag räknas bryggeriet bland Japans allra bästa.

Namn efter kanadensisk rockgrupp

Namnet till Wheat King Wit är taget från låten Wheat Kings av den kanadensiska rockgruppen The Tragically Hip. Termen Wheat Kings syftar dock till veteodlarna i västra Kanada som fick titeln “Vetekungarna” efter deras framtagande av vetesorten Marquis Wheat som specialdesignades för att passa den korta kanadensiska skördesäsongen.

Baird Wheat King Wit har dock inget kanadensiskt i sig utan är en belgisk witbier bryggd med japansk vete och bryggeriets egna belgiska witbierjäst. Dock skiljer sig Wheat King från de mer traditionella belgiska veteölen då Bryan Baird valt att utelämna de klassiska inslagen av koriander och apelsinskal. Ölet är även lättsamt humlat för att få balans samt ofiltrerat och flaskjäst.

Bryggeriet startade som en liten bryggpub (vid den tiden det minsta bryggeriet i Japan med bryggerilicens) vid fiskmarknaden i Namazu sydväst om Tokyo år 2000 och har sedan dess expanderat till flera taprooms och ett fullfjädrat nybyggt bryggeri med tillhörande ölträdgård.

Smaken

Smaken är krispig med en lättsam sötma och mjuk vetekaraktär som följs av en våg av citrusfrukter med betoning på citron. Medelstor kropp med mjuk kolsyra. Witbier är en perfekt sällskapsdryck för lata varma sommardagar. Vill man dock äta något till funkar fräscha fisk- och skaldjursrätter som Sushi, Ceviche eller Moules marinières. Även mjuka milda getostar passar ypperligt.

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!