Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Bygg din egen ölkalender!

Hos CraftBeers.se kan du nu välja att skapa din alldeles egna ölkalender som sex-pack. Vi har noga valt ut 24 st exklusiva ölsorter från beställningssortimentet.

För att skapa en extra god stämning kommer vi lansera de olika sex-packen veckovis här på CraftBeer.se. Under de kommande fyra veckorna kommer du kunna beställa dem till din ölkalender. Varje vecka har ett nytt tema med spännande smaker hämtade från landets unika ölkultur.

Denna vecka: 6-pack från Sigtuna Brygghus

Mixpack 4 – Sigtuna Brygghus

Sista mixpacket i vår ölkalender är vigt helt åt Sigtuna Brygghus. Det snart 15 år gamla bryggeriet som bara blir bättre och bättre firar nu av ett spännande ölår med en höjdarmix av sina senaste skapelser samt några klassiker. En samling öl med bra bredd som innehåller både krispig lager, fruktigt humligt och surt samt mörkt rostat och robust.

Sigtuna älskar en välbyggd lager lika mycket som de älskar humle, och Paper Plane Organic Lager är precis det; en välhumlad lager. Efter den uppiggande starten blir det perfekt att skruva upp humlevolymen med Hazy Daze IPA åtföljt av No Big Thing DIPA. Båda två rejält humliga och gyllene disiga med stadig beska och massa smaker av tropisk frukt som mango och ananas. Rensa sedan paletten med den passionsfruktiga och syrliga nyheten Passionale innan the grande finale i form av deras maffiga imperial porter Midvinterblot. Robust och nattsvart med kraftigt rostade smaker som gjorda att värma i vintermörkret.

Beställ Mixpack 4 – Sigtuna här

 

Ladda gärna ner vår provningsguide och lär dig och dina vänner mer om Sigtuna öl!

Tasting notes Sigtuna Mixpack

Mixpack 3 – Duvel

1871 grundade Jan-Léonard Moortgat sitt Brouwerij Moortgat söder om Antwerpen i norra Belgien, nu är det fjärde generationen Moortgat som bedriver verksamheten. Idag är bryggeriet synonymt med ett av Belgiens mest kända öl: Duvel. Så pass att ölet numer är en del av bryggerinamnet, Duvel Moortgat. I och med att bryggeriet har växt så har man även tagit över andra märken som Maredsous och Achouffe.

I Mixpack #3 finner du tre olika Duvel (Duvel, Duvel Triple Hop, Duvel Triple Hop Cashmere) som ger både citrus och kryddiga toner. Här finns också en klassisk Tripel från Maredsous och avslutningsvis har vi en Belgian Blond Ale – La Chouffe och en McChouffe som är en Belgian Strong Dark Ale. Det här är Belgien från sin bästa sida när det kommer till kraftiga men välbalanserade smaker!

Beställ Mixpack 3 – Duvel här

 

Ladda gärna ner vår provningsguide och lär dig och dina vänner mer om Duvel trappistöl!

Tasting notes Duvel Mixpack

 

 

Mixpack 2 – La Trappe SLUTSÅLD

Det andra mixpacket i vår kalenderserie kommer från södra delarna av Nederländerna, eller närmare bestämt från det anrika trappistbryggeriet De Koningshoeven. I klostret Koningshoeven utanför Eindhoven brygger munkarna öl under namnet La Trappe med lokala råvaror i största möjliga utsträckning. Bryggeriet är ett av de största och äldsta av de 14 trappistbryggerierna som bär stämpeln ATP (Authentic Trappist Product).

Mixpack #2 är en ypperlig chans att få bekanta sig med deras fantastiska öl och lära sig mer om dess stiltypiska smaker. Sexpacket innehåller en läskande frisk Witbier (Witte) och krispigt humlad Belgian Pale Ale (PUUR), en maltig Bockbier och trappistklassikerna Dubbel, Tripel och Quadrupel.
Ölet ska gärna serveras i ett ölglas med bred kupa.

Beställ Mixpack 2 – La Trappe här

 

Ladda gärna ner vår provningsguide och lär dig och dina vänner mer om La Trappes trappistöl!

Ladda ner provningsguide La Trappe Mixpack

 

 

Mixpack 1 – USA

Första sex-packet kommer från USA och går givetvis i humlens tecken med sex humlestinna IPAor av olika snitt från Captain Lawrence, Sweetwater, Bronx och Modern Times. Här finns något för alla! Drickbara cryohumlade Session IPAor från Bronx och Sweetwater, en juicigt hazy Milkshake IPA med ananas och kokos från Captain Lawrence. En spännande doftbomb med hampaextrakt från Sweetwater och sist en kraftfull klassisk västkust-IPA från Modern Times.

Beställ Mixpack 1 – USA här

 

Testa sex-packet och diskutera med dina vänner, använd specifikt ölprovningsprotokoll och sätt betyg på ölen.

Ladda ner provningsguide USA-Mixpack

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!