Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Deus

Belgien

Deus (Brut des Flandres) är tillsammans med Tripel Karmeliet och Kwak historiska nischöl som idag bryggs av belgiska hantverksbryggeriet Bosteels i Buggenhout, Östflandern.

Deus har blivit känt som ett av världens godaste öl tillverkat med både öl- och champagnemetod. Det här är en tradition som funnits långt tillbaka i tiden, särskilt i gränsområdet mellan Belgien och Frankrike. Först bryggs det ljusa, överjästa ölet på Bosteels, sedan transporteras det till Champagneregionen i Frankrike där det behandlas på liknande sätt som en champagne. Resultat är ett årgångsöl som är eftertraktat i hela världen, inte minst bland ölsamlare.

Under flera epoker har belgiska Flandern haft en sprudlande ölkultur med en mängd familjebryggerier som gör lokalproducerat öl. Brouwerij Bosteels är just ett sådant, och ett som har överlevt den moderna ölindustrins dagar under hela sju generationer. Inrymt i ett vitkalkat före detta släktresidens brygger man idag nischade ölmärken med historiskt värde.

Med start 1791 grundade Evarist Bosteels bryggeriet som på 1900-talet skulle växa genom tillverkningen av Bosteels Pils. På senare år har sjätte och sjunde generationen genom Ivooch son Antoine sysslat med återskapande av urgamla ölsorter och andra hantverksexperiment.

Craftbeer på instagram

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!