Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

En godare jul med tre bra julöl

Det lackar mot jul. Tittar du ut genom fönstret lackar det inte alls i stora delar av landet, men om du sneglar på det växande utbudet av julöl gör det sannerligen det. Under julen är det många smaker, traditioner och intryck som ska samsas, då gäller det att spela korten rätt.

Sikta på en allround-öl

Mycket ska inhandlas och fixas i juletider. Skinkan ska griljeras, ungarna tvagas och knäcken ska kokas. Då kan det vara klokt att spara lite tid genom att välja en julöl passar till det mesta under julhelgen. Från julbordets alla godsaker, via vörtbrödet och slutligen chokladaskens undre lager.

Sigtuna Brygghus står för en bra allround-öl med sin Winter IPA Organic. Välbalanserad och med en humlekompott som lyfter fram nya smaker i både korv, köttbullar och dopp i grytan. Men den funkar lika bra som sällskapsöl under farfars traditionsenliga anekdotstund.

Vill man ha ett alkoholsvagare alternativ är S:t Eriks Winter Session IPA en given vinnare. “Session” i namnet antyder att alkoholstyrkan i ölet är lägre, i detta fallet 4,1%. Smaken är fylligt fruktig med en aromatisk eftersmak som försätter gomen i galopp.

I väntan på Tomten och Kalle

Juletider handlar väldigt mycket om att äta och dricka gott. Och vänta. Vänta på julbordet, vänta på Kalle Ankas jul och vänta på jultomten. I väntan på Kalle Anka och Tomten kan det vara trevligt att koppla av med en öl som nödvändigtvis inte behöver kombineras med ytterligare mat eller tilltugg. Passa på att testa en öl som står stadigt på egna ben med distinkta smaker som hör julen till.

Achouffes N’ice Chouffe är en bastant vintervärmare (belgisk mörk ale) med krämiga smaker av kanel, choklad, kardemumma, vanilj och bränt socker, som virvlar runt som en snöstorm i munnen. Med sina förrädiska 10% får man en bra knuff av alkoholen vilket gör att den värmer lite extra i vinterkylan. Flaskan ligger på respektabla 75cl, en perfekt storlek när man vill dela ölen med en vän, ge bort som gåva eller lida genom moster Astas bildspel om sina katter.

 

Skriven av: Jocke Proos, www.jockeproos.se

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!