Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Malmö Öl- och Whiskyfestival 2020

Nytt datum för mässan blir 14-15 augusti!

Festivalåret tuffar på och det är nu dags för årets Malmö Öl- och Whiskyfestival att gå av stapeln på Malmömässan i Hyllie den 13-14 mars. Listan med utställare är lång och innehåller givetvis även Galatea och Craftbeer.se.

Sedan starten 2013 har festivalen stadigt växt till en av de bästa dryckesfestivalerna i södra Sverige för de som vill pröva nya spännande smaker. Missa inte att gå förbi CraftBeer.se monter där man kommer kunna pröva bland annat dessa öl.

S:t Eriks Rabarber Sur

Efter den lyckade Hallon Berliner som kom i januari fick bryggarteamet på Sigtuna blodad tand och beställde raskt en laddning rabarber för en uppföljare. Samma snygga och lättdruckna citrussyrliga berliner weisse fast med en extra dimension av härligt mogen rabarber. Släpps på Systembolaget samma dag som mässan startar. Ett perfekt öl att möta vårens första värmande solstrålar med.
Vill man ha citrus men hellre väljer beska framför syra så kommer det även finnas fräscha fat av S:t Eriks trotjänare Citra Pale Ale.

Beställ S:t Eriks Rabarber Sur på Systembolaget

 

 

Captain Lawrence

Bryggeriet från New York som tagit Sverige med storm med sin fantastiska grapefrukt-IPA Effortless Grapefruit IPA tar så klart även med den. Precis som S:t Eriks Citra är den ett perfekt “vårsolsöl” på behagliga 4.5% som tåls att ta “påtår” på.
Med lite tur kan man även få sig ett smakprov av deras juiciga NEIPA Tears of Green, innan den lanseras på Systembolaget den 26:e mars.

 

Lagunitas

Californienbryggeriet Lagunitas kommer givetvis också vara på plats, och med sig har även de en systembolagsnyhet i form av deras imperial red ale Lagunitas Lucky 13. En kraftig red ale på 8.8% i tydligt amerikanskt snitt med både maltsötma och fruktig humlebeska därefter. Ett sånt där öl som är som gjort för en rejäl hamburgare eller en grillad entrecôte.

Smygprova Lucky 13 på Bishop Arms i Lund 12 mars.
Läs mer här

 

Samuel Adams Utopias

Det avslutande tipset inför Malmö Öl- och Whiskyfestival gör verkligen skäl för uttrycket “sist men inte minst”. Samuel Adams Utopias är ett legendariskt öl bland ölfantaster och hade med sina 28% länge världsrekordet som världens starkaste öl. Med sin tids- och råvarukrävande produktion samt exklusiva flaska utformad som ett bryggkärl så är det även världens dyraste. Detta hindrar dock inte ölet att sälja slut i rasande fart när det släpps varje udda år. Det här är ett öl som tidigt testade gränserna för vad ett öl kan vara. Så ta chansen att testa en skvätt av detta fantastiska öl nu på mässan. 2019 års upplaga har bryggts med lönnsirap och legat på både Skandinaviska akvavitfat samt muscatfat.

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!