Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Julölen är här!

Två månader kvar till jul, men det är väl inte för tidigt att börja inta stämningen med några smakrika julöl?

Återkommande klassiker

Sigtuna Brygghus står för en bra allround-öl med sin Winter IPA Organic. Generös och rakt igenom ekologisk IPA för kommande vintertider. Ett modernt kopparfärgat öl där balans och kombination med maten är nyckelord. Den ekologiska humlen kommer från USA, och ger prägel av amerikansk IPA.

Vill man ha ett alkoholsvagare alternativ är S:t Eriks Winter Session IPA en given vinnare. “Session” i namnet antyder att alkoholstyrkan i ölet är lägre, i detta fallet 4,1%. Smaken är fylligt fruktig med en aromatisk eftersmak som försätter gomen i galopp.

Populärt från Belgien

Achouffes N’ice Chouffe är en bastant vintervärmare (belgisk mörk ale) med krämiga smaker av kanel, choklad, kardemumma, vanilj och bränt socker, som virvlar runt i munnen. Med sina förrädiska 10% får man en bra knuff av alkoholen vilket gör att den värmer lite extra i vinterkylan. Flaskan ligger på respektabla 75 cl, en perfekt storlek när man vill dela ölen med en vän, ge bort som gåva eller lida genom moster Astas bildspel om sina katter.

Glühkriek

Glühkriek eller Kriek Chaude som det också kallas. Bryggd av Belgiens första kvinnliga huvudbryggare. Glühkriek kan drickas både kall och varm, värmer man den långsamt och försiktigt så framträder en belgisk och sötsyrlig glöggkaraktär.

 

Fler ölsläpp sker den 1 nov. Se mer på Systembolaget.se

 

Följ oss på instagram.

Close

Bygg din egen ölkalender!

Nu ger vi dig möjlighet att beställa CraftBeers.se exklusiva ihopsatta sex-pack ur beställningssortimentet. Varje sex-pack kommer att innehålla spännande smaker hämtade från landets unika ölkultur.

Denna vecka: sex-pack från USA!

Beställ USA-pack Läs mer

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!