Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Karl Strauss

USA

Som 2016 års Best Mid-Size Brewery in Nation vid Great American Beer Festival underströk Karl Strauss Brewing sin starka ställning i craft beer-världen, fortfarande efter 27 år. Det stilbildande bryggeriet i San Diego startades 1989 av studenterna och cateringkrögarna Chris Cramer och Mark Rattner, som tillsammans med Chris’ kusin Karl Strausskunde förverkliga sin dröm.

Karl Strauss var bryggmästare i den traditionella skolan, med examen från det tekniska universitetet München-Weihenstephan och en tidigare karriär hos Pabst Brewing i Milwaukee. Karl stod för ett gediget kunnande och tillsammans utvecklade de nya öl i den spirande mikrobryggarandan.

Först ut var Amber Lager, Golden Ale och Brown Ale, som tog San Diegobor med storm och banade väg för den nya ölvågen i staden. Efterhand bryggdes allt mer experimentella recept. Två år efter starten öppnades ytterligare ett bryggverk och 1996 flyttade de till större lokaler i Pacific Beach, där de är baserade än idag. Karl Strauss fortsätter att växa. 2017 öppnas ett satellitbryggeri och brewpub i Downtown Los Angeles.

Bland många meriter har Karl Strauss utmärkt sig för flera miljö- och kulturgärningar. 2017 utsågs man till San Diego’s Best and Brightest Companies to Work For. Karl Strauss Brewing har inte minst varit plantskola för ett antal kända craft brewers, så som Pizza Port, Goose Island och Ballast Point.

2017 var det även, äntligen, dags för Karl Strauss att introduceras i Sverige, till att börja med go-to-IPA:n Aurora Hoppyalis, en av tio året runt-standards ur bryggeriets imponerande portfölj av ett 80-tal olika utgåvor som tillsammans har utlöst ett regn av medaljer under åren.

Craftbeer på instagram

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!