Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Lost Abbey

USA

The Lost Abbey är ett bryggeri i bryggeriet Port Brewing, beläget i San Marcos norr om San Diego, USA. Med rötter i 1990-talets toppskikt av kaliforniska mikrobryggerier tog bryggmästare Tomme Arthur och vänner 2005 över Stone Brewings lokaler och grundade både Port Brewing och The Lost Abbey. Det mystiska namnet kom till då man hade en stark passion för så kallade abbey-öl, men saknade ett eget abbey (kloster).

Det förstnämnda representerar kraftfulla öl i San Diego- och Västkust-stilar medan The Lost Abbey blev namnet på belgieninfluerade öl. Man hade redan nio års erfarenhet av båda ölkategorierna som bryggare hos legendariska Pizza Port Brewing. Det tog bara till 2007 innan det första större genombrottet nåddes då Port Brewing/The Lost Abbey blev utnämnt till Årets småbryggeri vid Great American Beer Festival som följdes upp 2008 med titeln Bästa småbryggeri vid World Beer Cup.

Utvecklingen har sedan fortsatt i en makalös takt och The Lost Abbey-serien går idag att finna i de flesta delstater i USA samt i enstaka andra länder. Året runt-ölen består av sex belgostilar där de mest kända är Judgement Day, Red Barn Ale och Devotion Ale. Bland säsongs- och specialöl finns nästan kultförklarade öl som The Angels Share, Serpents Stout, 10 Commandments och Cuvee de Tomme.

Förutom den renommerade kvalitén hos många spontanjästa ölsorter (jästa med brettanomyces) har The Lost Abbey ett arkiv med över 1000 bourbon-, sherry-, brandy-, och vinfat, som används i ett av USA’s mest spännande program för ekfatslagrade öl.

Craftbeer på instagram

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!