Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Lyft ostbrickan med rätt öl

När man ska välja dryck till ost går många direkt till vinhyllan, trots att ost och öl i många fall fungerar minst lika bra eller bättre.

Öl istället för marmelad

Brie kallas ibland Ostarnas drottning och är en allsidig ost som passar bra ihop med någon typ av sötma, till exempel en marmelad eller varför inte ett fruktigt öl? Ett roligt val är Lagunitas Dark Swan. Du kan till och med få lite fruktkött i ölet! Trots detta är det givetvis ingen saft, smaken av hallon är lätt och frisk. Gillar du ett öl som tar för sig mer kan du prova De Molen Pale Ale Citra. Det har en fruktig smak med tydlig beska och inslagen av honung och aprikos passar utmärkt ihop med en bit brie

Amerikansk öl + brittisk ost = sant

Amerikansk ostkultur är inte mycket att hurra för, men vi förlåter dem detta eftersom de gett oss mycket spännande öl. För att hitta något att para dessa med åker vi till Storbritannien! Den skarpa smaken hos lagrad cheddar passar otroligt bra ihop med en hoppig, amerikansk IPA. Bjud dina gäster på en liten bit Black Bomber och ett glas SweetWater IPA eller kanske klassikern Samuel Adams Rebel IPA till förrätt och förbered dig på att ta emot hyllningar.

Oväntad manchego-matchning

Om du inte har provat den nötiga osten manchego, då är det dags att göra det. Det är en spansk hårdost som ofta serveras ihop med ljus lager på restauranger. Men karaktären hos manchego passar mycket bättre ihop med mörka öl med tydlig maltighet. Karamelltonerna hos till exempel Sigtuna Midvinterblot gifter sig väl med manchegons fylliga smak. Vill du ha en ännu djupare karaktär kan du testa Samuel Adams Cream Stout, som beskrivs som ölens cappucino med mycket karaktär, perfekt ihop med manchegon som är ljus, lättuggad och otroligt vän.

Skriven av Frida Walström, iver.nu

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!