Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Nöjesguidens intima ölmässa

För femte året i rad arrangerade Nöjesguiden sin intima ölmässa på Kägelbanan på Södermalm. Som tidigare år låg fokus på hantverksbryggerier och självklart var Craftbeer.se där.

Under nio timmar på lördagen i helgen kunde runt 900 besökare prova hantverksöl från 22 bryggerier i Södra Teaterns klassiska lokaler under Mosebacketerrassen. I sedvanlig ordning bjöds det även på livemusik i form av Aron Blom, Archie & Pelago och Lennixx.

 

 

Captain Lawrence

Från New York börjar redan kännas som ett givet inslag i den svenska ölfloran. I år spände dom verkligen musklerna med hela sju öl som sträckte sig mellan allt från sin systembolagetfavorit Effortless Grapefruit IPA till “milkshake IPAn” Smoothie Dreams (bryggd med laktos, hallon och vanilj) samt sina formidabla suröl Hylo och Fruttetes.
Orbital Tilt IPA fanns med på fat och är bryggeriets “go to IPA” som bryggs kontinuerligt fast med nya humlesorter vid varje släpp. Avslappnad och drickbar!

De två sista ölen var något för den inbitna “tickern”; Tears Of Green NEIPA är en sån där öl som försvinner från bryggeriet ögonblicket det tappas på burk, men några burkar hade dom lyckats få med sig. New England IPA i världsklass! Det andra var en berliner weisse bryggt med björnbär från deras pilotbryggeri. Oerhört exklusivt då det var enda fatet som lämnat bryggeriet någonsin.

Det var dock inte det enda Captain Lawrence erbjöd i sin monter. Alewife från New York är ett av Galateas allra senaste märken och deras Meadow Maker IPA var superfräsch och krispig och fick en att drömma sig bort till sommaren. Håll utkik efter mer därifrån!

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!