Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Nöjesguidens Ölmässa 2020

Det är dags att rivstarta 2020 med årets första ölfestival.

Detta blir Nöjesguidens sjätte ölmässa i huvudstaden och som tidigare år är det en intim mässa med fokus på svenska småbryggerier och ett par importörer. Självklart blir det även livemusik och DJs samt intressanta intervjuer på scenen som vanligt, men nytt för i år är även att årets prisutdelning av “Årets Ölutvecklare” kommer hållas på mässan.

En annan stor nyhet är även att mässan byter plats till Norra Latins vackra Pelarsalen samt Marmorvalvet. Vi kommer som tidigare närvara med Sigtuna Brygghus, S:t Eriks och Lagunitas. Det kommer finnas goda klassiker men även några spännande nyheter som man inte bör missa.

 

S:t Eriks Hallon Berliner på Indigo

Den första nyheten kommer från S:t Eriks som lanserar sin nya S:t Eriks Hallon Berliner på Systembolaget den 24/1. Detta firas i samarbete med Nöjesguiden på Bar Indigo på Götgatsbacken mellan 17-21 nu på fredag. Ölet är en fräsch och syrlig berliner weisse med saftiga hallon från Stenhuse Gård på Gotland. Bryggarna från Sigtuna Brygghus kommer mingla runt och Kristian Anttila och Pelle Tamleht kommer lira plattor. Missa inte att det även kommer att gå att köpa biljetter och hämta ut armband till mässan då!

Läs mer om releasefesten för Hallon Berliner.

Med smak av solnedgång

Missa inte heller att smygprova Sigtuna Brygghus nya NEIPA Bella Belma som enbart kommer finnas på mässan innan den släpps på krog i februari.
En fräsch modern och juicig IPA bryggd med den nya humlesorten Belma som ska ge drag av apelsin och jordgubb. Mosaic- och Ekuanothumle tillför även en extra dimension av tropik och citrus.
Är man inte nöjd med “haze” efter det så kommer det även finnas en fräsch batch av Sigtunas hyllade Hazy Daze IPA på plats.

 

Nattsvart kaffe samt ett knippe körsbär från Lagunitas

Våra amerikanska vänner från Lagunitas vill självklart inte vara sämre och tar med sig två nyheter till mässan.
Willettized Barrel Aged Imperial Coffee Stout är en kraftig kaffestout på imponerande 12.4% som legat på rågwhiskyfat från JD Willett. Släpps på Systembolaget nu på fredag och självklart tar dom med den till mässan också. Det här får ingen missa som gillar stora svarta öl med mycket smak.
Andra nyheten från Lagunitas går helt åt andra hållet. Cherry Jane är en lättsam körbärssour på 5.5% som fått turkish delight cherry juice tillsatt samt fått en mild touch av brettanomyces. Passa på att pröva nu innan den släpps på Systembolaget i februari. Det här kan vara en hit för dig som älskar körsbär men inte riktigt fastnat för de riktigt sura ölsorterna.

Läs mer om Willettized här.

 

Läs mer om Nöjesguidens ölmässa och missa inte att köpa din biljett.

Köp din biljett här

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!