25% av all craft beer i Storbritannien säljs på burk

Craft beer på burk blir allt mer populärt. I Storbritannien är var fjärde såld öl numera på burk.

På bara några år har burken gått från att vara en nästan utskälld förpackning för öl, till att vara riktigt trendig. Allt fler bryggerier satsar på en burklina i bryggeriet och de mobila burklinor som numera finns har förändrat mycket för mindre bryggerier.

Enligt statistik i Storbritannien är nu var fjärde öl förpackad i en burk när det gäller craft beer och utvecklingen har gått fort. Försäljningen i butiker har mer än tredubblats bara sedan januari i år och allt talar för att utvecklingen kommer att fortsätta.

– Tillväxten för öl på burk har varit över all förväntan under det senaste året och det har också banat väg för andra dryckestillverkare att satsa på burk. Vi börjar se en trend för till exempel cocktails, säger Martin Constable, ordförande i föreningen Can Makers, i ett pressmeddelande.

Ett genombrott för burken i brittiska ölsammanhang är dessutom att organisationen CAMRA, som värnar om real ale, nu mera accepterar burkar. Vid årets Great Briitsh Beer Festival tilläts Moor Beer Company att vara det första bryggeriet som serverade real ale från burk vid festivalen.

– Det har skett en stor utveckling inom craft beer-industrin och vi har jobbat hårt med att förstå utvecklingen och se hur den matchar vår definition av real ale, säger Camras ordförande Colin Valentine till sajten Drinks Business.

close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.