Brittiska ölpriser hot mot pubarna

Börjar pubbesök i England att vara en lyx som många inte har råd med? Organisationen CAMRA varnar för det efter sin senaste undersökning. Ölpriserna i England har under många år varit en het fråga, och det diskuteras även ofta på hög politisk nivå.

Organisationen CAMRA kämpar hårt med att hålla nere priserna, men konstaterar att det har blivit dyrare att dricka en öl på engelska pubar. Nyligen genomförde CAMRA en undersökning där det visade sig att bara 15 procent av befolkningen tycker att ölpriserna är okej. Nu varnar man för att tusentals pubar kan få stänga framöver.

– Den brittiska pubkulturen är unik och alla undersökningar pekar på att det är bra för folks hälsa att dricka tillsammans på pubar, då man dricker mindre då. Nu tas den möjligheten bort och folk dricker mer hemma istället, säger CAMRAs ordförande Colin Valentine till Huffington Post.

Han vill inte lasta pubägarna som gör sitt bästa för att fortsätta locka kunder, men oroas över att det stängs flera pubar varje vecka i England.

– Många är i en svår situation där de antingen måste höja priserna eller stänga dörrarna för gott. Det slår hårdast mot personer med låg inkomst och de kommer istället att välja att dricka hemma.

Källa: Huffington Post

close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.