Ölcontainer med kranar på världsturné i sommar

En container med öl på en båt är inte så ovanligt. Men den här är utrustad med 78 kranar och ska ställas upp på ölfestivaler runt om i världen.

Det är bryggargillet i Maine, USA, som tagit fram containern. Tidigare har den använts för att djupfrysa fisk, men nu är det alltså öl som gäller. Containern fylls med ölfat och har sedan utrustats med hela 78 kranar. På sin första resa skickas den från Maine till Island och ska sedan ställas upp på Björs festival 24 juni.

Den här lösningen gör att mer en ett dussin bryggerier från Maine finns med på den isländska festivalen. Efter den festivalen kommer ett antal isländska bryggerier att fylla containern med sina öl. Via båt skickas den sedan tillbaka till delstaten Maine och den isländska ölen finns med på Portland’s Summer Session Beer Festival 29 juli.

Det var Sean Sullivan, ordförande i Maines bryggargille som fick iden när han tog reda på att det var billigare att skicka öl via båt till Europa, jämfört med att använda lastbil till sydöstra USA.

Frågan är när den första resan till Sverige blir av.

close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.