Pink Boots Society – Tio år av ölkvinnokamp

Det började med två bryggare som kände sig väldigt udda satte sig ner och pratade. Nu firar Pink Boots Society tio år med över 1200 medlemmar.

Det var Teri Fahrendorf och Laura Ulrich som startade organisationen för kvinnor i bryggeribranschen. Fahrendorf som bryggmästare på Steelhead Brewing i Oregon och Laura Ulrich hade precis blivit befordrad till Stone Brewings första kvinnliga bryggare.

De beslutade sig för att starta Pink Boots Society, en organisation som i första hand fokuserar på att uppmuntra och utbilda kvinnor i bryggeribranschen genom utbildningsstipendier. Första stipendiaten i konkurrens med ansökningar från hela världen, var Jessica Heidrich Head Brewer på svenska S:t Eriks Bryggeri.

– Vi engagerar oss för kvinnors möjlighet att med kunskap och självförtroende arbeta i alla delar av den tämligen mansdominerade ölbranschen, det är vad vi har blivit kända för, säger Laura Ulrich till San Diego Reader.

Vid första mötet samlades runt 30 personer, nu finns över 1200 medlemmar som är spridda över stora delar av världen. Den största avdelningen för organisationen finns i San Diego med 159 medlemmar.

Det är också i San Diego som organisationen tioårsjubileum äger rum. Där blir det som vanligt ett antal föreläsningar. Den här gången kommer de cirka 250 deltagarna at få lyssna till kvinnor som skaffat sig expertkunskaper inom olika områden.

– Pink Boots Society behövs fortfarande, även om vårt mål en dag är att känna att vi inte behövs längre, säger Ulrich.

Källa: San Diego Reader

close

Vill du bli inspirerad av våra nyhetsbrev?

Genom att klicka på prenumerera så accepterar du integritetspolicyn.