Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Sigtuna lanserar limiterad öl under temat ”Skogen”

Ett tema som går igen i både smak och i själva utförandet av flaskornas etikett och låda.

Sigtuna Brygghus har funnits med sedan 2005 och är en av pionjärerna inom de senaste årens svenska ölboom. Sedan starten har de inspirerats av historiska ölstilar och med egna lyxiga nytolkningar gjort stor succé och är idag ett av landets största inom svenskt hantverksöl. Nu har de tagit fram ett limiterat öl och låtit konstnären Ragnar Persson tolka Skogen. Ett tema som går igen i både smak och i själva utförandet av flaskornas etikett och låda. Sigtuna Skogen finns tillgänglig från den 5 juli på Systembolaget samt utvalda krogar.

 

Två öl av motsatt karaktär

Sigtuna Skogen är en limiterad utgåva där man låtit sig inspireras av skogen. Resultatet är två stycken öl av motsatt karaktär, där ”Sigtuna Skogen Dag” är en ljus ale av kryddig och blommig karaktär där färgen av orange kommer från nyponet. ”Sigtuna Skogen Natt” är istället en Imperial Porter (8%) med rostad björk och blåbär, som fått symbolisera det mörka underliggande hotet av naturen med skogsbränder som följd.

 

Vernissage 23 maj

Inför lanseringen av Sigtuna Skogen har man låtit konstnären Ragnar Persson tolka respektive öl med skogen som inspirationskälla. Flaskornas etiketter är utformade efter det mytomspunna kring skogen och dess mystik. Den 23 maj hålls ett lanseringsevent på Indigo i Stockholm där man får kliva in i Sigtuna och Ragnar Perssons skog. Där kan man provsmaka ölen och ta del av en vernissage undertecknad Ragnar Persson. Under kvällen kommer man även kunna ta del av två artistframträdanden där två samtida artister tolkar låtar med ”Natt” och ”Dag” som utgångspunkt.

Lansering av Skogen Dag & Natt på Systembolaget TSE: 2019-07-05

Beställ Sigtuna DAG

Beställ Sigtuna NATT

Om Sigtuna Brygghus

Sigtuna Brygghus är ett mikrobryggeri utanför Stockholm som grundades 2005 av ett antal ölentusiaster. Verksamheten tog 2009 fart på allvar och har sedan dess byggts ut i etapper. Bryggeriet är certifierat för att klara av ekologisk produktion samt drivs av förnyelsebar el som skapas av vind-och vattenkraft. Ett dedikerat gäng bryggare arbetar idag på bryggeriet med att ta fram högkvalitativ och modern hantverksöl.

 

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!