Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Sigtuna

Sverige

Sigtuna Brygghus grundades 2005 av Peter Forss, David Meadows och Håkan Lundgren, tre erfarna hembryggare och ölfrämjare som var med och startade den svenska mikrobryggarrörelsen redan på 1980-talet. De installerade ett småskaligt bryggverk i Arlandastad där bryggeriet håller till sedan dess.

Under de första åren bryggdes små batcher för den lokala marknaden. Sigtuna Brygghus’ profil var bland annat att ge nytt liv åt bortglömda ölstilar med stora smaker. Med nya tillskott i bryggarteamet hämtades allt mer inspiration från den amerikanska craft beer-revolutionen, vilket varit utmärkande sedan 2009.

Genom samarbete med S:t Eriks Bryggeri och den nya ägaren Galatea har bryggeriet sedan 2011 fått resurser att byggas ut till ett modernt, innovativt och ledande mikrobryggeri i Sverige. Slutmålet är en utbyggnad med grön växling till en årlig kapacitet om 5 miljoner liter inom de närmaste åren.

Idag har Sigtuna Brygghus ett team av 12 anställda med bryggmästare Marten Schmidt vid mäskrodret. Man producerar en handfull prisvinnande året runt- och säsongsöl för Systembolaget och krog. Dessutom pågår löpande specialprojekt och samarbeten, de senaste i raden med Shepherd Neame, Lagunitas, Evil Twin och legendariska kocken Mathias Dahlgren.

Craftbeer på instagram

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!