Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

St Peter’s Stormtrooper Pale Ale

“A long time ago in a galaxy far, far away…”

Galactic Pale Ale

Så startade tidernas mest episka rymdäventyr för hela 42 år sedan. Då var det få som trodde Star Wars skulle bli något så långvarigt, men idag är det svårt att tänka sig filmhistorien utan denna ikoniska rymdsaga. En klassisk story med gott och ont, hjältar och antagonister, men även banbrytande teknik och en estetik som var helt nyskapande för sin tid.
En av de mest välkända symbolerna för filmserien är utan tvekan den stilrena Stormtroopern, i och med premiären av den nionde och sista filmen i serien lanserar nu brittiska St Peter’s Brewery två spännande öl med design av upphovsmakaren Andrew Ainsworth och Shepperton Design Studios som äger rättigheterna utanför USA.

”Vi är oerhört förväntansfulla på mottagandet av våra nya Stormtrooperöl och intresset för samarbetet har varit fantastiskt. Den ikoniska Stormtroopern är känd över hela världen och vi tror dessa öl kommer generera stort intresse både i butiker som i barer,” säger John Hadingham på St Peter’s Brewery.

De två ölen som tagits fram är tänkta att tilltala en bred publik med en sessionvänlig alkoholstyrka på 4,2% utan att för den sakens skull kompromissa med vare sig smak eller kvalitet. I Sverige kommer endast Galactic Pale Ale att lanseras i slutet av december.

 

Galactic Pale Ale är en aromatisk pale ale med Galaxy-, Motueka-, Simcoe-, First Gold-, Crystal-, Ahtanum- och Willamettehumle. Citrusfruktig och blommig med en lätt jordig underton och ett barrigt beskt avslut är det en perfekt matchning till en saftig hamburgare.

I samband med lanseringen av ölen har man även tagit fram posters, glas och barmattor med stormtroopermotiv. Ölen bryggs hos St Peter’s men distribueras av dryckesbolaget The Sourceror Ltd.

“Det här är ett direkt och nära samarbete med The Sourceror Ltd och det ska bli väldigt spännande att jobba ihop med det här märket som helt klart har mycket stort potential,” säger Ainsworth.

 

Ben Fowler på The Sourceror Ltd säger; “Det här är bara starten. Stormtroopermärket har all möjlighet att växa.”

Galactic Pilsner släpps i Systembolagets beställningssortiment den 30 Dec.

 

Beställ Galactic Pale Ale från Systembolaget

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!