Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Stockholm Öl & Whiskymässa

26-28 sep / 3-5 okt

Förberedelserna är många inför årets Öl & Whiskymässa. Montrar ska riggas, skyltar ska tryckas och kranar ska installeras. Årets utbud av produkter är stort. Vi vill därför ge dig en snabbguide på några av de öl som du finner i CraftBeermontern och som du kommer vara först med att testa under mässan! Förutom dessa har vi också andra nyheter och favoriter från Alewife, Baladin, Captain Lawrence, Gunhill, Modern Times, Singlecut, Shepherd Neame, Sweetwater, The Lost Abbey. mfl.

Harpoon Rec League Session IPA

Vi börjar lätt med Harpoon och deras session IPA brygd med en banbrytande blandning av ingredienser, Rec. League är sprängfylld med citrus- humlesmak, uppfriskande och ”bara” 120 kalorier.

 

Captain Lawrence – Fudgie the Beer 

Captain Lawrence och det berömda amerikanska glassföretaget Carvel har teamat upp och gjort en öl. Det blev inte mindre än en krämig stout med Carvels signaturchoklad blandat med fudge och glass. Fudgie the Beer har släta krämiga toner och ett härligt ”crunchigt” avslut. Gillar man Stout är detta definitivt ett alternativ.

 

Captain Lawrence – Smoothie Dreams

Tropiska toner som håller kvar sommaren! Smoothie Dreams är en Ale brygd med guava, passionsfrukt, vanilj och mjölksocker. Drömmigt gott!

 

Sweetwater Woodland Cellar Series

Ett nytt projekt från Sweetwater där ölet fått jäsa på ekfat i tolv månader. Under mässan kommer du kunna testa två av de sex suröl som bryggts i denna serie. Om du gillar frukter som plommon och aprikos så kommer dessa vara något för dig. De syrliga ölen, ”PNP Plums”, är berikad med italienska plommon och ”The Pit & The Pendulum with Apricots” har smak av aprikos, mandarin och kaprifol. Detta är två surisar som du inte får missa.

 

Sweetwater420 Strain G13 IPA

Atlantabryggeriet Sweetwater spinner vidare på sin 420-serie, och den här gången har man gjort en amerikansk veteöl fylld med växtbaserade örter och saftig mangojuice. För att få till en riktigt “dank” karaktär, som många säger när ett humledrivet öl luktar “gräsigt”, så har man använt naturliga hampa-smaker som kompletterar humlen och malten.

Baladin Rockn’n Roll

Gillar man American Pale Ale är detta definitivt att testa! Den har en djup färg och ett litet, homogent dimmigt utseende. Precis som i musiken sjunger malten sina söta toner och den har toner av peppar, kryddor och mycket humlesmak.

Baladin POP

Vill man ha en enklare variant på öl så är det Baladin Pop man ska testa. En ljus APA med smak av humle och en viss antydan av tangerin och bergamot. Denna öl mycket trevlig och lätt att dricka: gjord för att vara en riktig POPulär öl. Trevlig, enkel och uppfriskande.

BBNo x Stigberget

Om du inte tidigare fått chansen att prova den heta sambryggden mellan Brew By Numbers och Stigberget så finns det tillfälle nu! Tillsammans gjorde de en silkeslen dubbel-IPA fylld med Citra-arom blandat med en tung havrebas.

Läs intervjun med de båda bryggerierna här.

 

Singlecut KIM

Orginalet i ”KIM” Lineup serie – prova en riktigt uppfriskande och syrlig Berliner från Singlecut. Bryggd med hibiskus som ger en behaglig örtsmak. Den har också en dos av svarta vinbär som ger ölen en fin rosa färg och en härlig arom. Toner av citrus med en liten viss blommighet och en ren och torr finish.

 

Lagunitas

Lagunitas monter är den med utomhusvärldiga öl, soffor med överraskningar och med vänliga ansikten! Kom och säg hej och ta en öl med oss ​​🍻

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!