Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Beställ Duvel på Systembolaget

Vad gör ett öl unikt? Tilltalande? När det gäller Duvel finns många svar på frågan. Utan tvekan är ett av dem den speciella kolsyran.

Kolsyran i Duvel är dubbelt så stor som hos vanliga öl, varför det serveras bäst i sitt specialdesignade tulpanglas där skummet har utrymme att skapa den angenäma aromen. Glaset har också en etsning i botten som skapar en bubbelreaktion så att ölet behåller sitt skum genom hela avsmakningen.

Duvel Moortgat-bryggeriet ligger i hjärtat av en liten stad mellan Bryssel och Antwerpen, i Breendonk. Men du missar den inte när du kör förbi, på grund av den berömda skylten på bryggeriets fasad.

Där har världens bästa golden ale, den berömda Duvel, tillverkats i hundra år. Bryggeriet själv har just firat sitt 150-årsjubileum, så självklart har många fler öl producerats här genom åren, men det är Duvel som har gjort bryggeriet känt världen runt.

Vår expert på Craftbeer.se Andrew (till höger) på Duvel i Belgien)

Det som gör Duvel så speciellt är omsorgen och kvalitén som har lagts ned på den. Duvel Moortgat använder den finaste malten, blandad med Saaz- och Styrian Golding-humle och vatten från källan i berget under bryggeriet. Jäststammen kultiverades från en flaska öl som togs med hem från en resa till Skottland för över hundra år sedan, och är fortfarande samma speciella jäst de använder idag.

Ölet tar fyra veckor på sig för att bli färdigt att tappas på flaska, och sedan fyra veckor till för att mogna i den milda källaren.

Stilen belgian strong golden ale är passande nog uppkallad efter färgen och styrkan på ölet. Dessa öl är skinande, gyllene och filtrerade, och över 7 %. Stilen är generös, varför nästan vilket öl som helst med gyllenfärg och hög alkoholhalt får plats i kategorin. I Duvels fall är färgen gyllenljus, med en ”djävulsk” alkoholstyrka på 8,5 %.

Vår expert på Craftbeer.se Andrew (till höger) på Duvel i Belgien)

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!