Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Intervju med Fermenterarna

– Vi gjorde ett besök i deras nya bryggeri

Efter flytten från Strömstad till Göteborg är Fermenterarna nu i full gång med ölproduktionen. De nya lokalerna är 400 kvadratmeter och en övervåning som i framtiden kan bli ett potentiellt taproom. Men redan nu har de öppet för folkölsförsäljningen i bryggeriet under helgerna. Vi gjorde ett besök i deras nya lokaler på Hisingen, Göteborg och ställde några frågor om deras senaste ölsläpp.

 

Varifrån kom namnen Skeleton Party and Skeleton Pre Party?

Namnen kom till på de sätt som många av våra namn skapas, genom att etiketten kommer först. Att Anna, som gör designerna, hamnade I ett flow av festande skelett var alltså bara en slump. Men när etiketterna var klara så kändes det extra kul att göra två väldigt olika öl som ändå hängde ihop på något sätt. En till förfesten och en till festen!

Kan du beskriva smaken av de båda ölen?

Skeleton Pre Party är en generöst fruktad syrlig öl brygd med svarta vinbär, yuzu och en rejäl dos vanilj. Vaniljen bidrar också till en söt och krämig känsla som balanserar den syrliga frukten i ölet och ger en sammanhängande känsla av en ordentligt fruktig cocktail.
Skeleton Party är en dubbelt torrhumlad dubbel IPA i new England Stil. Ölen är torrhumlad med humlesorterna Galaxy, Sabro cryo, Loral, Citra och Zythos som ger smak och arom av ananas, grapefrukt, passions frukt, kokos och tall. Ölet har en krämig munkänsla och en mjuk beska som avrundar det hela.

Några nya humlesorter som ni använt er av i era IPor?

Vi testar alltid nya kombinationer av humle. Just nu har vi en helt ny dubbel IPA i tank med Idaho 7, Idaho 7 cryo, Nelson och Vic Sectret som vi är riktigt spända på!

Kommer ni ha några speciella öl till GBG Festen?

När vi fyllde fyra i februari bryggde vi två helt nya, exklusiva öl som vi har sparat varsitt fat av. De kommer finnas! Sen kommer vi såklart ha med de första ölerna som är bryggt på vårt nya bryggverk. Det vill man inte missa!

Har ni hört om någon har sett er öl utanför Sverige, i så fall vart?

Jag hade en kompis som reste runt i Kina för några år sedan som skickade en bild från en butik som hade vår öl. Det kännes onekligen lite surrealistiskt!

 

Inifrån bryggeriet hos Fermenterarna

 

Vi ser fram emot kommande lanseringar under våren från Fermenterarna. Håll er uppdaterade här på CraftBeer.se för flera ölsläpp.

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!