Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Maredsous

Belgien

L’Abbaye de Maredsous är ett benediktinerkloster i Namur i södra Belgien. Klostret grundades 1878 av benediktinermunkar från Bayern. Det har, liksom flera andra kloster i Belgien, givit ett bryggeri rätten att brygga öl med klostrets namn. I gengäld går en del av intäkterna tillbaka till klostrets verksamhet. Duvel-Moortgat-bryggeriet, som också brygger Duvel, fick denna rätt av Maredsous 1963.

Dessa klosteröl är oftast lite starkare, överjästa öl. De är opastöriserade och vid buteljeringen tillsätter man lite ojäst vört och jäst så att det fortsätter att efterjäsa långsamt i flaskan. Ölet är alltså naturligt lite grumligt. Bryggeriet lagrar ölet i cirka sex månader innan det släpps på marknaden och det fortsätter att utvecklas i flaskan.

Det bryggs tre varianter av Maredsous: Blond, Bruin och Tripel. Alla tre ölen är humlade med Saaz (Žatec) och Goldings aromahumle.

Craftbeer på instagram

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!