Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Schlenkerla Doppelbock Vintage 2017

– lanseras 25 februari

Schlenkerla Doppelbock Vintage 2017

Mitt i den gamla delen av Bamberg, precis under den mäktiga katedralen, kan man hitta det historiska rökölsbryggeriet Schlenkerla. Först omnämnt som ”Huset av det blå lejonet” så tidigt som år 1405. Idag drivs Schlenkerla av familjen Trum i sjätte generationen. Originalet Schlenkerla Smokebeer (på tyska kallas det ”Aecht Schlenkerla Rauchbier”), det rökta ölet, tappas fortfarande direkt från trätunna enligt gammal tradition.

Nu släpper vi en årgångsflaska på Systembolaget från Schlenkerla – Doppelbock Vintage 2017 är en årgångstappning av Eiche Doppelbock och den har buteljerats helt ofiltrerad och sedan lagrats i svala stenkällare under Stephansberg i Tyskland under många år. Ett veganvänligt rököl med rejäla smakupplevelser.

Beställ Schlenkerla Doppelbock Vintage 2017 från Systembolaget 

 

Eiche Schlenkerla Doppelbock

Den ”vanliga” Eiche Doppelbock från Schenkerla släpps samma dag och det är en nyhet vi gärna berättar om. Efter sekelgamlat recept torkas all malt som tillverkas på Schlenkerla bryggeriet av vedeld. För klassiska Aecht Schlenkerla Rauchbier använder man traditionellt bok, medan malten för Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock eldas med ek. Resultatet ger en slätare och mer nyanserat rökig ton. Den därav komplexa rökigheten kombineras med den mångfacetterade bitterheten hos finaste Hallertau-aromhumle

Beställ Eiche Doppelbock från Systembolaget

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!