Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Äkta italiensk hantverksöl – Le Baladin

Tillfällig exklusiv nyhet på Systembolaget

Det hela startade 1996 när pionjären Teo Musso startade en bryggpub i den lilla byn Piozzo, nordvästra Italien. Med ledorden Öl, Jord, Energi och idéer” hade Teo Musso ett mål att skapa ett självförsörjande bryggeri som knyter an till både händelser i livet och den gediget italienska matkulturen med högkvalitativa råvaror och kryddor som får samspela i balanserade smaker.

Sedan dess har bryggeriet växt avsevärt och Le Baladin är idag ett av Italiens ledande hantverksbryggerier. Bryggeriet har en kapacitet på 50,000 hektoliter per år och är i stort sett helt självförsörjande med både egenproducerade råvaror och solenergi.

Den 20:e september lanserar Galatea första ölet på bolaget från Le Baladin, och det blir inte mindre än deras stolthet Birra NazionAle. Detta är en ljust ale på 6,5% i belgisk stil som kryddats med bergamott och korianderfrön. Det första Italienska ölet att bryggas till 100% med italienska råvaror. Friskt, estrigt och kryddigt med drag av mogen citrus och örter passar det perfekt till mustiga fisk- och skaldjursrätter.

Produktinfo:
Baladin NazionAle
Belgiskt ljust ale
6,5% ABV

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!