Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Är grumlig öl dålig öl?

Är ölet klart eller grumligt? Här kan vi finna en mängd olika uppfattningar, vissa personer tycker om att ölen är grumlig/disig, andra att det är fel på ölen etc. Varför är den grumlig, i huvudsak beroende på att den är ofiltrerad och att både jäst-/humlerester och proteiner finns kvar, vilket också innebär en mer kraftfull smak. Traditionen i Sverige har tidigare varit att det blanka filtrerade ölet varit populärast, många har nu upptäckt den mer nyansrika smaken i ofiltrerat öl. Ett från början klart öl blir grumligt när det åldras. Processen på-skyndas ofta av att ölet förvaras för ljust eller för varmt. Även kraftig nedkylning kan göra ölet grumligt men grumligheten försvinner när temperaturen stiger.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!