Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

GOUDEN CAROLUS UL.T.R.A.
– Karaktärsstark belgisk smakupplevelse

Gouden Carolus UL.T.R.A. är rejält smakrik med toner av kryddor, jäst och karamell. I doften känns vissa drag av plommon, fikon, russin och körsbär. En behaglig och väl balanserad smakupplevelse med fin fruktighet och en sötma från malten som blandas med kryddor samt en mjuk bitterhet från den inhemska humlen. Belgiska jästtoner ger i sin tur en torr eftersmak och en ultimat upplevelse i slutändan. Det här är ett öl som du kan servera till en bit mörk kvalitetschoklad eller en krämig dessertost, alternativt helt utan tillbehör.

Den bakomliggande tanken från bryggaren var att skapa en karaktäristisk belgisk blond öl med en tydlig och kraftfull smakbild och samtidigt en reducerad alkoholhalt. Innan buteljering filtreras ölet och inför den slutliga jäsningen i flaskan tillsätts en liten mängd jäst och socker. Lagringstiden är tre veckor innan den levereras ut från bryggeriet.

Om producenten
Brouwerij Het Anker, Mechelen Belgien är sedan 1872 i familjen Van Breedams ägo, och drivs nu av femte generationen som i samband med senaste generationsskiftet moderniserade bryggeriet och även öppnade ett 3-stjärnigt hotell i anslutning till bryggeriet. Bryggeriet har ett gott namn internationellt och exporterar till mer än 40 länder.

Finns att beställa på Systembolaget från 1/6, läs mer och beställ här.

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!