Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Grattis på födelsedagen önskar vi en prisbelönt 33-åring från Kalifornien
– North Coast Brewing

I Fort Bragg i norra Kalifornien firar våra vänner på North Coast Brewing Company 33 år nu i höst. Det var en gång, som för så många andra bryggerier, en trio av ölvänner som samlades med en passion för att brygga god öl. Man grundade det som skulle bli ett av de klassiska kaliforniska brygghusen 1988. Detta, en gång lilla, hantverksbryggeri finns nu med på topp 50-listan av hantverksbryggerier när man ser till försäljningsvolym i USA.

Allt började småskaligt men tog sen fart och ölentusiasterna hittade sina favoriter hos North Coast Brewing, så väl som ölkännarna, och i de nationella och internationella tävlingarna gjorde man sig ett namn med mångfaldiga priser för var och en av ölstilarna som bryggdes. Utbudet består av en portfölj som utgår från belgiska och engelska traditionella bryggarmetoder i grunden.

På Galatea är vi sedan många år stolta partners till North Coast Brewing och något som är kul att känna till är att några av deras öl som säljs i Sverige även fått pris av Stockholm Beer and Whiskey Festival ett flertal gånger t ex Old Raspution (2012, 2006) och Read Seal Ale (2000).

Vi har nyligen lanserat tre öl från North Coast Brewing som går att beställa via beställningssortimentet på Systembolaget och vi har en till på väg in i det tillfälliga sortimentet som släpps 10 december.

 

 

Old Stock 2021
Old Stock Ale är något så unikt som en öl som vinner stort på lagring, en välbalanserad avvägd öl som vars smak likt portvin rundas av med åren. Old Stock Ale som har en OG på över 1 100 bryggs med klassisk Maris Otter-malt, samt en generös giva Fuggles och East Kent Goldings humle från England.

Finns på Systembolaget. Beställ här

 

 

Old Rasputin 355 ml flaska – Traditionellt tillverkad i enlighet med 1700 talets bryggmetoder, så som den levererades till ryska hovet under Katarina II av Rysslands tid. Old Rasputin är en intensiv brygd med stora komplexa aromer och en lång varm eftersmak.

Finns på Systembolaget. Beställ här

 


 

Red Seal Pale Ale 355 ml flaska – En rödbrun kopparfärgad fyllig Pale Ale, där malt och humle gifter sig på härligt sätt. Red Seal är generöst humlad för att få fram en lång, kryddig avslutning. Passar perfekt till barbecue med smakrika tillbehör och såser. Red Seal är en efterfrågad öl och är i skrivande stund tillfälligt slut, men misströsta inte, vi har en ny skeppning från Kalifornien på väg och Red Seal kommer in i lager igen i november.

Finns på Systembolaget. Beställ här

 

Brother Thelonious 355 ml flaska – Jazz-legenden Thelonious Monk var inspirationen till North Coast Brewings belgiska stil av Abbey Ale. En stark rik mörk och robust ale med en alkoholhalt på över 9%.
North Coast Brewing brygger Brother Thelonious och donerar enligt en överenskommelse med Thelonious Monk Estate en summa för varje såld flaska (och även fat), pengar som går till ett utbildningsprogram för jazz genom Monterey Jazz Festival.

Lanseras på Systembolaget den 2021-12-10. Art nr: 89335-03

 

 

 

Hälsningar från North Coast Brewing Company
Från bryggeriet får vi hälsningar från teamet på North Coast Brewing: – “Vi har kommit en lång väg på 33 år och det hade inte varit möjligt utan vår bryggmästare och medgrundare Mark Ruedrich. Mark fortsätter som mentor och har stor påverkan på hantverksölproduktionen på North Coast Brewing Company, och han är även President Emeritus för företagets styrelse. Det har varit en laginsats att ta sig igenom de senaste 18 månaderna, men vi är fortfarande här och planerar att växa förtaget.” hälsar man från North Coast Brewing i samband med 33-årsfirandet.Sätt Kalifornien på din ”bucketlist”
Kalifornien är vackert, det vet vi nog var och en av oss. Kanske har du besök delstaten eller så har du sett bilder från Kalifornien på film. Nog ser det mäktigt ut även på film men bäst är det i verkligheten. Om du inte varit uppe i norra delarna än så är det väl värt en resa, om inte för annat så för att besöka Fort Bragg där North Coast Brewing har sin hemvist för att prova deras öl på plats.

Från San Francisco tar du dig via Golden Gate Bridge och kör vidare genom hela vindistriktet. Det är magiskt vackra vägar längs med kusten upp till den lilla kuststaden Fort Bragg. En mäktig naturupplevelse för kropp och själ och för mat- och dryckesintresserade är det en plats att sätta på sin ”bucketlist” att besöka Kalifornien och njuta av vad The Golden State, delstaten på den amerikanska västkusten, har att erbjuda.

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!