Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Gunhill Brewing Companys starka samhällsengagemang

Gunhill Brewing grundades av Dave Lopez och Kieran Farrell. De hade redan känt varandra i många år när de startade upp sitt bryggeri 2014. Efter många år inom näringslivet bestämde de sig för att starta något mer i linje med passion för eget skapande och för hantverksöl.

Att bryggeriet hamnade i Bronx handlade om en kärlek till området. Kieran föddes i Woodlawn Heights i norra delen av Bronx och Dave tillbringade alla sina skolår i Bronx. Bryggeriet är uppkallat efter en strid 25 januari 1777 vid Gun Hill Road, där de brittiska trupperna stötte på patrull.

Både Dave och Kieran har ett stort samhällsengagemang och har tidigare deltagit i Broadway Brews Project som startades av The Happy Hour Guys som är två Broadway-skådespelare. Idén till Curtain Up kom också från The Happy Hour Guys och är ett organiserat samarbete mellan bryggerier och Actors Fund för att samla in pengar till teaterscenerna som varit nedstängda under Covid-19.

När möjligheten att bistå med ytterligare stöd under Covid-19 kom upp så fanns det inte någon tvekan att ställa upp och delta i projektet. Happy Hour Guys och Gun Hill Brewing grundade tillsammans Curtain Up Beer Project som är ett unikt bryggerisamarbete. Idag omfattar det hela 71 hantverksbryggerier i 14 stater i landet.

Gun Hill Brewing skapade basreceptet för Curtain Up-ölet som är en Session Hazy IPA (ABV 5,2 %) med citra, azacca och amarillo humle. Deltagande bryggerier använder sedan receptet och skapar sin egen version, och precis som vid teatern, när ridån går upp, ja då applåderar vi och njuter av det som skapas på scenen.

Intäkterna från Curtain Up-ölet går till både Actors Fund och lokala teatrar. Det är bryggerierna själva som bestämmer vilka lokala teatrar de vill donera intäkterna till. Behåll vad du behöver, och donera så mycket av ölets intäkter som möjligt till The Actors Fund, eller till en lokal konstorganisation i behov. Så är det sagt, och så blir det gjort. En fin handling som ger dubbel glädje, både för ölfantaster i det unika ölet och kulturellt intresserade som önskar ha det kulturella kvar även efter pandemin.

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!