Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Illinois Craft Beer – i Sverige för en månadslång festival 2021

CRAFTED EXPORTS, GALATEA, och MAN IN THE MOON samarbetar under Illinois Craft Beer Showcase i Stockholm

Crafted Exports, ledande internationell distributör av amerikansk hantverksöl och destillat, och Galatea, ledande svensk importör av hantverksöl, samarbetar med Man in the Moon för att visa upp det bästa Illinois har att erbjuda.

Onsdag 20 januari, började en månadslång festival på Man at the Moon i Stockholm. Festivalen är inne på sitt 6:e år och är en hyllning till hantverksöl från staten Illinois. Varje år fokuserar man på en specifik stat i Amerika.

Vi har samarbetat med en av våra leverantörer, Crafted Exports, för att få hit många hantverksöl på fat som aldrig tidigare presenterats här. Vi vill visa upp vår styrka inom hantverksöl och samtidigt stötta våra samarbetspartners. Vi är mycket stolta över vår breda portfölj av hantverksöl, berättar Andrew Reed, Brand Manager på Galatea AB.

”Vi är stolta över att presentera vårt 6:e raka American Beer Event på Man in the Moon. Detta år har vi bestämt att visa upp det bästa staten Illinois har att erbjuda. Vi kommer att ha över 50 olika fatöl tillgängliga under dessa fyra veckor, samtliga handplockade och speciellt importerade för tillfället. Trots att det är en mycket speciell tid att utföra ett event som detta är vi säkra på att det blir framgångsrikt, precis som föregående år. Vårt American Beer Event är en mycket uppskattad ljusglimt i januarimörkret för våra gäster. Vi kommer att ha 20-30 fatöl att erbjuda samtidigt och eventet pågår 20 jan- 20 feb.” Daniel, Man in the Moon – maninthemoon.se

Under hela januari 2021 kommer följande bryggerier att finnas representerade på Man in the Moon:

• Revolution Beer
• Maplewood Brewery
• Temperance Beer
• Begyle Brewing
• Pipeworks Brewing Co
• Marz Community Brewing

Qurban Walia, Co-President på Crafted Exports, säger: ”Vi älskar att samarbeta med Man in the Moon varje år för att synliggöra öltrenderna i olika stater i USA, och vi älskar ölstilarna från Chicago och Illinois. Så vi är riktigt peppade att slutligen få dela med oss av dessa öl med Sverige! ”

Som kommentar på partnerskapet säger Andrew Reed, Brand Manager på Galatea: “Vi är otroligt begeistrade över att kunna leverera en stor dos välsmakande Chicago till de svenska hantverksöl-älskarna på Man in the Moon denna januari. Återigen har vi inför detta månadslånga event tillsammans med Crafted Exports samlat ihop en lista av ölsorter som aldrig tidigare presenterats och som visar upp de bästa Illinois-bryggerierna. Med över 40 olika val kan du göra en resa via bryggerier som Revolution, Pipeworks, Marz Community och många flera. Kom och besök oss och börja det nya året med en öl!”

Bryggerierna är även de mycket uppspelta, här nedan några av kommentarerna:

“Revolution är till sig bortom ord över att ha våra öl representerade i årets Man on the Moon-event. Vi hoppas att Stockholmarna uppskattar denna lilla dos av hantverksöl från ”the windy city”. – Bridget Higgins, Försäljningschef på Revolution.

“Teamet är mycket glada att arbeta tillsammans med Crafted Exports introducera Maplewood på den svenska marknaden för första gången. ” – Brittany Reitz, Sales Director of Maplewood.

”Att få vara representerade i detta europeiska center för konst och design är en dröm som gått i uppfyllelse. Och vad mer kan ett bryggeri önska sig än att deras öl njuts i just en sådan miljö”. – Ed Marszewski, President of Marz Community Brewing.

“Vi alla på Temperance är så tacksamma och stolta över att skicka vår öl över Atlanten för att njutas av hantverksöl-fans i Sverige. Vi skulle bara vilja vara där själva, tillsammans med alla. ”– Emily Kwasny, Brewery Operations at Temperance.

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!