Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Massachusetts Beer Weeks på Man in the Moon

– Under hela januari månad firar vi med några av de allra bästa hantverksölen från bryggerier i Massachusetts

Galatea och Craftbeer.se är stolta att än en gång få samarbeta med Man in the Moon i samband med deras Massachusetts Craft Beer Weeks under 3-29 januari 2022.

Under hela januari månad firar vi med några av de allra bästa hantverksölen från bryggerier i Massachusetts. Allt från IPA, suröl och stouts till pilsner – det finns så många olika ölsorter att prova som är tillgängliga här för första gången. Som vanligt samarbetar vi med Crafted Exports för att få den bästa hantverksölen från USA till Sverige.

Massachusetts är en av de viktigaste staterna i USA både sett till område och historik för amerikansk hantverksöl. Två av ”grundarna” av hantverksöl-rörelsen som startade för över 30 år sedan, kommer härifrån och det är de som visat vägen för många framgångsrika hantverksbryggerier världen över sedan dess.

Vi har tagit in öl från bland annat Widowmaker, UFO, Night Shift, Harpoon, Mighty Squirrel, Mayflower, Greater Good, Boston Beer och Brick & Feather. De flesta av dessa öl har aldrig funnits utanför USA tidigare så detta är verkligen en unik möjlighet att prova kvalitetsöl, riktiga specialare.

Daniel Rhawi som är ägare av Man in the Moon berättar om sina tankar inför Massachusetts Craft Beer Weeks och svarar på några frågor som vi ställer till honom:
– Jag är oerhört glad att genomföra vårt amerikanska januaritema för sjunde året i rad. Vi har lyckats få tag i öl i världsklass från tolv olika bryggerier från Massachusetts, ett av USA:s absolut vassaste områden när det kommer till craft beer. Vill rikta ett stort tack till bland annat Crafted Export för behjälplighet kring planering av våra Massachusetts Beer Weeks. Vi kommer servera totalt sett över 70 olika fatöl från Massachusetts och kommer hela månaden ha alla 30 kranar rullandes. Utöver ölen kommer vi även servera New England Clam Chowder samt Boston Cream Pie. Kort sagt, gillar du inte öl från Massachusetts ska du inte gå till Man in the Moon i januari.

Daniel, vilken är din favoritöl?
– Jag gillar välgjorda lageröl. Av den anledningen är jag väldigt nöjd att kunna få hit över 15 craft lagers från Massachusetts.

När du hör “Massachusetts”, vad är det första du tänker på då?
– Bee Gees 😊

Har du någon favorit bland humlesorterna, och i så fall vilken smak är det som gör att du gillar den?
– En färsk American Pale Ale på 4,5% med större delen Nelson-humle är oslagbar.

Läs mer och gör ett besök till Man in the Moon.

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!