Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Modern Times – Space Ways nu till Sverige!

Hazy Nelson IPAn är farligt god

Phil Macnitt, försäljnings- och PR-ansvarig hos Modern Times Beer berättar:

Modern Times Beer i San Diego startade 2013 och är ett av relativt få personalägda craft beer-bryggerier i Kalifornien. Att alla anställda äger tillsammans skapar en extra stolthet och engagemang för det som produceras. Det började i liten skala och bland de första ölen som bryggdes var Fortunate Islands Pale Ale och Black House Coffee Stout. Några introducerades också i Sverige. På senare år har portföljen tenderat att bli ett IPA-power house.

San Diego är definitivt ett nöje för craft beer-älskare med massor av bryggerier, nästan för många. San Diego är också hemmaplan för West Coast IPA. Under en period var det ofta robusta humlebomber som dominerade, men sedan några år har trenden övergått till mjukare ipor med lägre humlebeska och mer tropiska, juiciga toner.

Sedan 2018 finns den nya succén Space Ways Hazy Nelson IPA i säsongssortimentet och den kommer nu till Sverige. Stilen är en vete- och havretoppad IPA där de exklusiva humlearomerna från Nelson Sauvin framhävs med sina toner av grapefrukt, vitt vin och citrus. Men där även Mouteka och Simcoe bidrar till fruktiga inslag av mango, nektarin och lime. Space Ways är farligt god.

Modern Times är peppade och glada över att vara tillbaka hos den svenska craft beer-publiken, som håller hög nivå och som länge haft en särskild förkärlek för just US Craft. Det gick väldigt bra för 3-4 år sen och man var även på Sverigebesök. Nu är man spänd av förväntan inför återkomsten.

Hemma i San Diego trendar Craft Pilsner men även andra lageröl som Helles och Kölsch vid sidan av den stora Hazy IPA-vågen. På senare tid har även West Coast IPA kommit tillbaka igen. Det går absolut att se ett större intresse i barerna för indiebryggerier, även bland den vanliga after work-publiken.

Läs hela produktbeskrivningen här

Modern Times Space Ways släpps i Systembolaget tillfälliga sortiment den 22 Nov.

 

Beställ Space Ways här

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!