Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Sigtuna Brygghus relanserar Midvinterblot med en sinnlig hyllning till mörkret.

I samband med den årliga lanseringen av Midvinterblot, en nattsvart porter och ett av Sigtuna Brygghus mest populära öl, har bryggeriet låtit några kända kreatörer tolka mörkret under namnet Svartkonst. Resultaten kommer kunna upplevas under ett sinneshöjande event, där det även ges möjlighet att provsmaka Midvinterblot tillsammans med andra utvalda mörka ölnyheter.

Sigtuna Brygghus startade i liten skala 2005 och har sedan dess blivit ett av Sveriges ledande hantverksbryggerier. Midvinterblot, en maltig imperial porter, är ett av det mest populära ölen i Sigtuna Brygghus portfölj. Receptet har genom åren förändrats och förbättrats och årets upplaga innehåller en högre alkoholhalt och en djupare svärta än tidigare.  I samband med årets lansering, har Sigtuna Brygghus låtit kända kreatörer tolka mörkret i form av var sitt verk.

”Midvinterblot är en av Sigtunas stoltaste brygder och tillika vår allra mörkaste öl. I samband med att den gör sitt återtåg på hyllan och lagom till årets mörkaste tid, vill vi bjuda in till en sinnlig kväll där vi låter utvalda kreatörer utforska mörkret inom sina respektive konstformer” säger Marcus Friari, Brand manager för Sigtuna Brygghus på Galatea.

Glaskonstnären Morgan Persson har skapat en limiterad upplaga handblåsta glasskulpturer, gjorda av midvinterblotflaskor medan dofthuset Muro Scents har utvecklat en rökelse inspirerad av smaken av Midvinterblot. Under eventet kommer Anna Drvnik, DJ och programledare för kalejdoskop i P2, att spela ett set med musik, inspirerat av svärta och mörker.

Utöver Midvinterblot kommer det finnas ett urval av andra mörka, mytiska ölnyheter. Det blir bland annat Sverigepremiär för det legendariska ölet The Abyss från Deschutes Brewing Co och öl från Gouden Carolus, North Coast Brewing Co och Põhjala på plats.

Midvinterblot lanseras på Systembolaget den 3e november och eventet Svartkonst arrangeras den 11 november, mellan kl 17-20 på Reimersholme Hotel på Södermalm i Stockholm.

 

Läs mer om eventet och anmäl dig här

 

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!