Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Sigtuna Brygghus startar ny fatölsklubb

Med start denna vecka lanserar Sigtuna Brygghus sin nya fatölsserie “Sigtuna w/ Friends Keg Club”, och de som var på Nöjesguidens Ölmässa den 25/1 kunde tjuvsmaka på Sigtuna Bella Belma NEIPA som blir det första ölet att släppas.
Vi ställde några frågor till Galateas Brand Ambassador Filip Nilsson för att få reda på mer.

Vad är Sigtuna w/ Friends Keg Club för något egentligen?

Sigtuna w/ Friends Keg Club är ett helt nytt sätt för Sigtuna Brygghus att visa uppskattning till alla våra vänner. Vår bryggare kommer framöver att få flexa sina bryggarmuskler och släppa en serie limiterade och exklusiva brygder, som enbart kommer släppas till Sigtunas vänner i Sigtuna w/ Friends Keg Club. Här får bryggarna utrymme att använda den hetaste humlen, pröva nya jäststammar och torrhumla allt vad de kan.

 

Ok, men vilka är ”friends” i sammanhanget?

Under Friends-hatten är det många som får plats! Först och främst alla våra kära vänner som säljer vår öl på krogar runt om i hela Sverige, dels alla fantastiska människor som dricker vår öl på samma krogar. Självklart innefattar det också våra grymma bryggarvänner runt om i landet, men också utanför Sveriges gränser.

 

Så det kan komma att bli samarbeten med andra bryggerier också?

Det är inte alls omöjligt. Man gillar ju att göra roliga saker med sina vänner!

 

Hur många krogar kommer man hitta ölen på? Hur fungerar själva medlemskapet?

Sigtuna w/ Friends Keg Club kommer vara representerat över nästan hela Sverige; från Luleå i norr till Malmö i söder. Det exakta antalet är inte spikat ännu, men man kan hålla utkik på www.sigtunabrygghus.se eller våra sociala medier för att hitta var ens närmaste Keg Club-medlem finns. Krogarna som kommer tar in ölen garanteras fat av alla ölen under årets lopp.

 

Och vad för öl kan vi vänta oss?

Det kommer släppas 6 unika brygder under året, med start vecka 6. De som besökte Nöjesguidens Ölmässa kunde tjyvsmaka första brygden som blev en läskande juicig NEIPA under namnet Sigtuna Bella Belma. Den gick åt i en rasande fart, och det är just detta man kan vänta sig; unik, exklusiv, smaklökskittlande och förbannat god öl.

 

Hur mycket kommer bryggas av varje öl?

Har ingen exakt siffra på det idag, men det kommer finns till alla i Sigtuna w/ Friends Keg Club.

 

Fest på Babajan!

På fredag drar vi igång det första eventet för att fira att Bella Belma har rullat ut hos Sigtuna w/ Friends Keg Club-medlemmar runt om i landet. Sigtuna w/ Friends Keg Club #1 firas på Babajan tillsammans med bryggarna från Sigtuna Brygghus.

Läs mer om Keg Club eventet här

 

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!