Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Två pionjärer lanseras

– North Coast Brother Thelonious och Boulevard Tank 7

Här har vi två öl i belgisk stil som bryggs i USA. Båda är en hyllning till den ursprungliga alestil som inspirerade bryggmästarna på bryggerierna North Coast Brewings och Boulevard att börja brygga öl. De amerikanska bryggarna ville till en början bara hylla sin favoritöl från Belgien – och det arbetet ledde till att de framgångsrikt skapade öl som blev banbrytande för amerikansk hantverksöl.

Båda dessa lanseringar är stilsäkra representanter för den klassiska belgiska ölstilen, producerade i USA och nyskapande för den amerikanska craftbeer-rörelsen. Två riktiga pionjärer!

 

North Coast Brother Thelonious – Brother Thelonious produceras under licens hos Thelonious Monk Estate och det är jazz-legenden Thelonious Monk som är inspirationskälla till North Coast Brewings belgiska ölstil Abbey Ale.

Med en alkoholhalt på över 9 % är det här en alkoholstark mörk ale, kraftig och robust, men samtidigt mjuk och len. På etiketten ser vi jazz-legenden själv, ett porträtt som är signerat den kaliforniska konstnären Eric Grbich. Kul att känna till är att North Coast Brewing donerar en summa pengar för varje såld flaska och fat av Brother Thelonious Belgian Style Abbey Ale till Monterey Jazz Festivals utbildningsprogram för jazz-musiker, detta för att stötta unga lovande musiker.

Beställ North Coast Brother Thelonious på Systembolaget

 

Boulevard Tank 7 – Av många ansedd att vara den bästa saison-ölen producerad utanför Belgiens gränser. Just den här klassiska amerikanska hantverksölen var det som la grunden för Boulevard som ett av USAs första riktigt bra hantverksbryggeri, numera ett av de mest framgångsrika hantverksbryggerierna i USAs Midwest.

När bryggarna experimenterade med olika typer av traditionell belgisk stil på ale så hittade de den perfekta kombinationen där elementen gifte sig i tank nummer sju. Man skulle kunna kalla ölet för ”ödet” då det var lite så man kände, ödet styrde och visade vägen, men de valde att kalla det för Tank 7.

Boulevard Tank 7 har smakmässigt en stor intensiv och fruktig aromatisk grapefrukt-humleton initialt, följt av peppriga toner i en komplex halmfärgad ale som avslutar torrt och snyggt.

Beställ Boulevard Tank 7 på Systembolaget

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!