Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Varma grytor och kall öl

Att ställa fram en ångande het gryta till söndagsmiddagen avslutar veckan på ett utmärkt sätt. Dessutom får man en god anledning att testa nya öl!

 

Lammgryta med hetta, öl med svalka

Det finns recept på lammgrytor från många delar av världen. De indiska och nordafrikanska varianterna kan innehålla en hel del hetta. Många olika kryddor används vilket ibland försvårar sammanförandet med öl. Hög beska kan dessutom förstärka hettan, något som de flesta av oss nordbor inte behöver. En ren, krispig pilsner passar perfekt, prova till exempel Bronx Well Earned Pilsner. Det funkar även bra att välja en ljus och uppfriskande lager.

Mindre kött? Inga problem

Du behöver inte missa en mustig höstgryta bara för att du försöker dra ner på köttet. Idag går många recept att göra med Quorn, Mifú, sojaprotein och andra ersättningsprodukter. En härlig svampgryta uppskattas även av den mest inbitna köttätaren. Den är dessutom lätt att para ihop med en amber ale, till exempel Fat Tire. Smaken av umami finns både i ölet och i svampen, vilket skapar en harmoni.

Slowcooker-vänteöl

Är du en av alla dem som skaffat en slowcooker? Det är förstås praktiskt och tidsbesparande, men det tråkiga är att ölen man tidigare drack under fixandet i köket försvinner. Därför inför vi nu ett slowcooker-vänteöl som ersättare för matlagningsölet! En S:t Eriks Capital IPA passar de flesta smaklökar. Väljer du alkoholfritt måste du bara prova N.A.P.A (Non Alco Pale Ale) från Sigtuna. Det är inte alla alkoholfria öl som klarar att drickas som annat än måltidsdryck, men denna är ett solklart undantag. Smakrik och komplex, med allt det goda hos en vanlig american pale ale men utan alkoholen.

Skriven av Frida Walström, iver.nu

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!