Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Ölen som passar till vårens husmanskost och långkok

Det är väl knappast en hemlighet att öl passar utmärkt som måltidsdryck, och många kanske helst väljer en ljus lager till maten.

Visst ska man utgå från det man själv tycker om, men om man vågar ta ut svängarna lite så kan det öppnas en helt ny, fantastisk värld av smaker och intryck man inte visste existerade. Har man bara lite koll på hur de fem grundsmakerna påverkar ett öl så har man kommit långt.

Tips på tre öl till dina vårrätter

Till rustika, kryddiga kött- och vegorätter eller en bit mörk choklad passar det alldeles utomordentligt med en torr och robust S:t Eriks Klassisk Porter då den är mjuk, fyllig och komplex med toner av rostat kaffe och nötter samt en lätt men märkbar beska.

Tack vare sin beska och sötma kan det mörka, kraftiga och rökiga lagerölet Aecht Schlenkerla Rauchbier – Fastenbier med fördel kombineras med likvärdigt smakrika rätter – till exempel en mustig gryta, grillat eller en stark grönmögelost.

Eftersom salt och fet mat minskar den upplevda beskan i ett öl är det ofta helt rätt med S:t Eriks Citra Pale Ale i glaset – en lätt och smakrik ale med fräscha citrustoner och påtaglig, välbalanserad beska som kan lyfta lite fetare och saltare maträtter som hamburgare och Wallenbergare, samt även en bit lagrad cheddar.

Skriven: av Magnus Sundström

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!