Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

Höstens mörka på ingång!

Vi tipsar om mörka och tunga öler som släpps under oktober månad.

Höstens mörkare tid innebär säsong för mörkare öl. Fylliga ale, mörka stouts och amber med en twist. Ölbryggningen tar fart med smaker som karamell, bröd, nötter till mörkt rostade toner av choklad och kaffe.

McChouffe Brune
En karaktärsfull Mc CHOUFFE avsedd för älskare av mörk öl över hela världen. Ölen är med sin distinkta men balanserade smak, mörka rubinfärg och dess fina krämighet en unik öl. Mc CHOUFFE kännetecknas av fylliga karamelltoner och kryddiga anis- och lakritsmaker, återhållsam humlesmak. Trots sin smakrikedom är Mc CHOUFFE överraskande smidig. Det avslöjar till och med läckra fruktiga toner, särskilt päron, samt en mycket liten antydan till bitterhet i slutet av gommen. Med sin 8% alkoholhalt, som LA CHOUFFE, uppskattas Mc CHOUFFE med samma lätthet som sin stora blonda syster.

Släpps på Systembolaget 6 oktober

 

Lagunitas IPA Burk
Den stilbildande amerikanska IPA:n lanseras nu i det behändiga burkformatet! Utan att göra avkall på smaken är Lagunitas IPA både ett härligt sällskapsöl och mumma för kräsna och humleälskande konsumenter.

Släpps på Systembolaget 20 oktober

 

Aecht Schlenkerla Urbock
Ett öl som maxar hösten, vintern, mörkret och allt som hör därtill. Just Urbocken håller sig till “endast” 6.5% och är ett öl, som med sin bärnstensfärg, eleganta doft av rökta charkuterier och lätt maltsöta röksmak, per automatik förknippas med murrig höst, öppna eldar och tunga möbler. Ett öl perfekt att sippa på bredvid brasan, på höstaltanen eller på den historiska puben.

Läs mer om Schlenkerla Urbock här

Släpps på Systembolaget 27 oktober

 

Põhjala Cowboy Breakfast Bourbon Barrel Aged Imperial Stout
Vilda västerns lägereldsfrukost inspirerade till denna kejserliga stout. Bryggd med chili, svarta vinbär och kaffe, lagrad i Bourbon-fat. Mörkare än såhär kan det inte bli.

Släpps på Systembolaget 27 oktober

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!