Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

S:t Eriks Bryggeri gör öl med Englands äldsta bryggeri

Shepherd Neame

Shepherd Neame & S:t Eriks Northern Lights är ett samarbete mellan Englands äldsta bryggeri och ett hantverksbryggeri från Stockholm med anor från 1859. Ölet, som bryggts i Kent, England, lanseras nu i Sverige passande nog dagen innan Brexit 30/10.

S:t Eriks törst efter spännande samarbeten ser inte ut att mattas av. Senast var det ett Stockholmsbesök av Tysklands stolthet Weihenstephaner, världens äldsta bryggeri, för att brygga S:t Eriks & Weihenstephan BSF Lager i somras, och nyss var det dags för ett besök hos Englands äldsta bryggeri Shepherd Neame i Kent. Shepherd Neame & S:t Eriks Northern Lights är en Blåbärs IPA i en sessionvänlig alkoholhalt om 4,7% fullpackad med härlig Citra-kryohumle med en “nordisk twist” i form av blåbär.

Ölet som lanseras i Sverige dagen innan Brexit är ett planerat resultat av Shepherd Neames strävan efter att förnya sig. Men att även kunna erbjuda öl som hämtar inspiration från de senaste årens craftölsboom, om än tillverkat utifrån den tradition och kunnande som bryggeriet besitter.

 

Premiär för blåbärsölet Northern Lights

Northern Lights 4,7% kommer nå ut i hela Sverige genom en lansering på samtliga The Bishops Arms pubar runt om i Sverige med start den 30:e Oktober. Till lanseringen, som sker på The Bishops Arms Bellmansgatan, kommer ölet dessutom kunna avnjutas ifrån ett specialinfluget Real Ale fat. Där kommer gästerna kunna avnjuta ölet precis så som det serveras på de brittiska pubarna.

Läs mer om eventet här

 

Northern Lights lanseras på fat i Sverige 30/10, Alkoholhalt 4,7%

 

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!