Är du över 25 år?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För att besöka webbplatsen måste du vara 25 år eller äldre.

S:t Eriks erbjuder färsk nytappad lager
på tank

Permanent plats hos restaurang Leoparden

För första gången i Stockholms moderna historia erbjuds färsk nytappad lager på tank från ett lokalt hantverksbryggeri. S:t Eriks tank har fått en permanent plats hos den nya restaurangen Leoparden i de urtypiskt Stockholmska kvarteren som representerar mycket av stadens, och även S:t Eriks, historia.

I veckan öppnade Leoparden på Tegnérgatan i Stockholm. Förutom att servera napolitansk pizza och mat från vedeldad grill i en härligt färgglad miljö, så kommer krogen vara först ut i Stockholm med hantverksöl på tank från ett lokalt hantverksbryggeri. Det är stockholmsbryggeriet S:t Eriks som tillsammans med Leoparden satsat på denna tanklösning och det var en nyfiken skara vänner och boende i kvarterat som slöt upp under smyginvigningen i slutet av mars.

Öl på tank är ett sätt att erbjuda färsk öl direkt från bryggeriet till gästen, vilket resulterar i en unik kvalitetsupplevelse. När den dessutom tappas upp på det varsamma sättet i baren på Leoparden så är det verkligen ett hantverk hela vägen, berättar Marcus Friari, Brand Manager, på S:t Eriks.

Gänget bakom Leoparden driver redan idag flera andra krogar i Stockholm och har vana att arbeta enligt tjeckiskt vis med lageröl. Den ny krogen innebär att de tar med den kunskapen men applicerar det på en färsk lokal hantverksöl istället.

Vi är först i stan med färsköl på tank från S:t Eriks bryggeri upphälld på tjeckiskt vis i vattenkylda sejdlar. Det känns superkul och ärofyllt! Vinlistan är dessutom fylld med europeiska viner, och menyn kommer att varieras efter säsong, berättar Jakub Vavrá, ägare Leoparden.

S:t Eriks Lager lanserades på Systembolaget under 2019, och nu tar Stockholmsbryggeriet hantverket ett steg vidare med introduktionen av S:t Eriks Nytappad Lager på tank på Leoparden. S:t Eriks Lager är en klassisk ljus lager som med lång och kall lagringstid är en elegant hantverksöl som visar på den skicklighet som bryggeriet besitter.

S:t Eriks har varit en stockholmsöl sedan begynnelsen 1859. Det är Stockholm som har utvecklat S:t Eriks identitet och tvärtom. Precis som invånarna i staden som hela ständigt bidrar till stadens progressivitet vågar S:t Eriks också hela tiden testa nytt. Det känns otroligt roligt att få installera vårt första tanköl på Leoparden i dessa legendariska kvarter, som också är urtypiska för Stockholm, avslutar Marcus Friari.

 

 

Beställ S:t Eriks Lager här.

Följ oss på instagram.

Close

Signa upp till vårt nyhetsbrev!

Ta del av nylanseringar, event, info och mycket mer!